Anahtar Kelimeler:

Kantin Kiraları Yapılandırılacak

Kantin Kiraları Yapılandırılacak

 İl Genel Meclisi Toplandı

Kırıkkale İl Genel Meclisi Şubat Ayı toplantısı yapıldı. Toplantıda 2012 yılı yapılan çalışmalar ve teklif edilen maddeler değerlendirildi. Toplantıya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Zühtü Bozdemir’in Müdürlüğe alınamayan araçla ilgili yaptığı açıklama damgasını vurdu.

Birçok Konu Değerlendirildi

İl Genel Meclisi Şubat Ayı olağan toplantısı yapıldı. İl Özel İdaresi Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda gündem konuları ele alınarak, bazı konular karara bağlandı. Toplantıda mülkiyeti Milli Eğitime ait olan kantinlerin kira düzenlenmesinin yeniden yapılandırılması, Hükümet Konağı inşaatı, köylerde yapılacak olan altyapı hizmetleri ve iller bankasından alınması gündemde olan kredi gibi birçok konu maddeler halinde değerlendirildi.  Karara bağlanan ve gerekli birimlere havale edilen konuların da yer aldığı toplantıda ilköğretim kantinlerinin 2 yıl olan kira sözleşmeleri 5 yıl olarak belirlendi. Ayrıca Ankara’ya bağlı olan Kayadibi Köyü’nün Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesine bağlanmasına yönelik teklifte oy birliği ile kabul edildi.

Kredi 420 Bin Tl’ye Yükseltildi

Toplantıya bilgilendirme amacıyla katılan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir, yaptığı konuşmada 4 yıldır kuruma alınması planlanan ancak alınamayan araç ile ilgili üyeleri bilgilendirdi. Kırıkkale Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün Türkiye’de İl özel idaresinden destek almayan tek Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü olduğunu vurgulayan Bozdemir, alınacak araç için her yıl 60-100 bin TL arasında bir ödenek ayrıldığını ancak bu aracın bir türlü alınamadığını dile getirdi.

Açıklamada Bulundu

Müdürlük olarak İl Özel İdaresi’nden sadece 10 bin TL çocuk ödeneği aldıklarını ifade eden Bozdemir, “ Müdürlüğümüze araç alınmasına yönelik karar muhalefetiyle iktidarıyla hep oy birliğiyle çıkıyor. Ancak seçilmiş insanların kararını atanmış insanlar uygulamıyor” diye konuştu. Bozdemir’in konuşması ardından toplantının ikinci aşamasına geçilerek, iller bankasından kredi desteği ile itfaiye aracının alınmasına yönelik teklifte yer alan 350 bin TL’lik kredi miktarını 420 bin TL’ye çıkararak Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün talep ettiği aracın da alınması yönünde oy birliğiyle karar verildi.  



  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı