Anahtar Kelimeler:

Eski Arabalar Geri Döndü!

Eski Arabalar Geri Döndü!

 İşte Şimdi Olmadı!

 

Bundan Sonra Ne Olacak?

Kırıkkale şehir içi minibüsler konusunda 10 ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Bu kararla birlikte eski araçlar da geri döndü…

Eskilerle İşe Çıktılar

Bazı minibüsçülerin şikayeti üzerine mahkeme tarafından 10 uygulaması ile ilgili sınır hakkında yürütmeyi durdurma kararı verildi. Eski uygulamaya geri dönüldü. Yani 20 yaşındaki araçlar çalışabilecek. Dün sabahtan ibaren eski araçların çalışmaya başladığı gözlendi.

Bu Büyük Haksızlık

Bu durum hem yolcuların ve hem de araçlarını yenileyen minibüsçülerin tepkisini çekti haliyle. Henüz aracını yenilemediği için eski araçları ile çalışmaya başlayanlara tepki vardı. Aracını değiştiren minibüsçüler, “Bizlerden kimimiz 55 bin lira, kimimiz 20-30 bin lira vererek aracımızı yeniledik. Ancak yenilemeyenler bu karar ile birlikte eski araçlarıyla çalışmaya başladılar. Bu haksızlık ve meslektaş olarak da hiç şık değil. Biz borç öderken, onlar hiçbir yükümlülük altına girmiyorlar. Bu adil ve etik de değil” dediler.

Almak Zorundalar

Minibüslerin yenilenmesi ile ilgili konunun artık kapanması gerektiğini söyleyen esnaflar, bir çok kişinin aracını yenilediğini ve az sayıda minibüsçünün araç almadığını, onların da araç almak zorunda kalacaklarını ifade ederek, “Almak zorundalar. Bu şekilde bizim gözümüzün içine bakarak çalışamazlar. Bize haksızlık ediyorlar. Üstelik yolcular da buna tepki gösterecektir” diyorlar.

Sıkı Takip Olacak

Bu gelişmenin nereye varacağı merak konusu. Mahkeme kararını yayınladı. Böylece araç almayanlar eski araçları ile çalışmaya başladılar. Ancak eski araçlarla bu durumu uzun süre kimse sürdüremeyecek. Çünkü Zabıta ve Polis sıkı kontroller yapacak. Eski araç sahipleri de araçlarını yenilemek durumunda kalacak.



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli