Anahtar Kelimeler:

Dünya kanser günü

 Dünya kanser günü

 

Sağlık İl Müdürü uyardı!

İl Sağlık Müdürü Mustafa Uzun bir basın açıklaması yaparak, 4 Şubat gününün dünya kanser günü olduğunu söyleyerek, önlemler konusunda uyarılarda bulundu

Çok ağır kayıplara neden olmaktadır

Yaptığı açıklamada Uzun, “Bilindiği üzere, her yılın 4 Şubat günü Dünya Kanser Günü olarak anılmaktadır. Bilindiği üzere, her yılın 4 Şubat günü Dünya Kanser Günü olarak anılmaktadır. Kanser, günümüzde önemli bir halk sağlığı sorunu olarak hala gündemdeki yerini korumaktadır. Sebebi bilinen ölümler sıralamasında kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sıradaki kanser, öldürücülüğü yanında, bıraktığı sakatlıklar ve tedavisindeki yüksek maliyetler nedeniyle iş gücünde ve ülke ekonomisinde çok ağır kayıplara neden olmaktadır”

Ciddi artışlar bekleniyor

“Her yıl 4 Şubat günü, dünya üzerinde ölüm nedenleri arasında ilk sıralarda yer alan kanser konusundaki bilinci artırmak için Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından “Dünya Kanser Günü” olarak kabul ediliyor. 2008 Sağlık Bakanlığı verilerine göre, ülkemizde kanser yüz binde 267 oranında görülüyor. Ülkemizde kansere bağlı ölümlerde akciğer kanseri ilk sırada yer alıyor. Ancak kanser hücrelerinin genetik şifresini çözmeyi hedef alan araştırmalar sayesinde artık her hastaya aynı tedavi yerine hastalığa değil, hastaya özel tedavi çağına girildi. Kanser hücresinin genetik yapısını temel alan iki yeni tedavi yöntemine yakın gelecekte yenilerinin eklenmesi ve sağ kalım oranlarında ciddi artışlar bekleniyor” 



  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli