Anahtar Kelimeler:

Aç kalmıyorlar

Aç kalmıyorlar

 

Sürekli yem atılıyor

Kırıkkale Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından kış şartlarından etkilenen, yiyecek bulmada sıkıntı çeken yaban hayvanları için yemleme çalışması yapıldı.

Yemleme çalışması

Denek Dağı, Özdere Bölgesi, Pazarcık, Faraşlı ve Koçubaba beldelerinde yapılan çalışma kapsamında yerli ve göçmen kuş olarak bulunan çulluk, bıldırcın, keklik türleri için kırık buğday, mısır gibi taneli yem bitkileri, yırtıcı kuşlardan olan doğan, şahin, kartal türleri ve etobur beslenen tilki, kurt, sansar, çakal gibi memeliler için de parça et bırakıldı.

Zarar vermemeleri için

Yemleme çalışması ile kar tabakası ile örtülü alanda yem bulmada zorlanan yaban hayvanlarının aç kalmamasının sağlanacağını bildiren Kırıkkale Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, çalışmanın amacının, yaban hayvanlarının kendi habitatlarında beslenmesi sağlanarak, yerleşim yerlerine inmelerinin önlenmesi olduğunu söylediler.

Çalışma sürüyor

Çalışmaların devam edeceğini bildiren yetkililer, vatandaşların da bu konuda duyarlı olmalarını belirtti. Yetkililer, ayrıca olumsuz hava şartlarından etkilenen, yaralanan veya hareket kabiliyetini yitirmiş hayvanlara rastlanması halinde kendilerine bildirilmesini istediler.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu