Anahtar Kelimeler:

Çabamız işsizliği önlemek için...

Çabamız işsizliği önlemek için...

 İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurul Toplantısında konuşan vali Ali Kolat kursların önemine işaret etti.

Çabamız İşsizliği Önlemek İçin

Kırıkkale`de, kent geneli ve ilçelerde 2012 yılında İstihdam ve Mesleki Eğitim Projeleri kapsamında 195 kurs açıldı. Bu kurslardan 2 bin 299 kişinin faydalandığını bildiren Vali Ali Kolat işsizliğin önlenmesinde bu kursların önemli olduğunu söyledi.

İşsizliğin Önlenmesinde Önemli

Vali Ali Kolat, valilik toplantı salonunda, "İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurul Toplantısı"nın açılışında yaptığı konuşmada istatistiki bilgiler vererek 2012 yılı içerisinde yapılan çalışmaları anlattı. Kolat öncelikli işsizliğin azaltılması yönünde geliştirilen projelerden olan “istihdam ve mesleki kursları”nın önemine işaret etti. Kolat Kırıkkale merkez ve ilçelerde 2012 yılında İstihdam ve Mesleki Eğitim Projeleri kapsamında 195 kursun açıldığını söyledi., Vali Kolat, kurul çalışmalarının 2013 yılında da etkin bir şekilde süreceğini belirterek, bütün çabalarının işsizliği önlemek olduğunu kaydetti.

Kurumlardan Talep Bekleniyor

Kurumların bu konuda taleplerinin kendileri için önemli olduğunu ifade eden Vali Kolat, şöyle konuştu: "Kentte istihdam garantili 47 projeye 2 milyon 170 lira ödenek ayrıldı. Bu projeden ise bin 104 kişi faydalandı. Toplu Yararına Çalışma Projesi`nde ise kamu kurum kuruluşları ile işbirliği yapılarak kamu yararına yönelik olarak ağaç dikimi, mezarlık bakımı ve çevre düzenlemesi gibi projeler düzenlenmektedir. Bu kapsamda ilimizde 57 projeye 2 milyon 621 bin 669 lira ödenek ayrılmış olup projeden 440 kişi yararlanmıştır. UMEM Beceri 10 Projesi kapsamında ise İŞ-KUR`da kayıtlı işsizlere yönelik olarak Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sanayi Ticaret Odası ile ortaklaşa UMEM Beceri 10 kapsamında Meslek Lisesi`nde eğitim almış kursiyerlere işletmelerde pratik eğitim yaptırılarak mesleki beceri kazandırmak ve en az yüzde 90`ının istihdam edilmesini sağlamaktır. Bu kapsamda 16 projeye 233 lira ödenek ayrılmış, projeden 135 kişi faydalanmıştır. İşbaşı eğitim projesi kapsamında ise 45 projeden 96 kişi faydalanmış proje için 324 lira kaynak ayrılmıştır."

KOSGEB Ve İŞKUR Ortak Projeleri

Vali Kolat, KOSGEB-İŞKUR işbirliğiyle kurumda kayıtlı kendi işini kurmak isteyen işsizlere girişimcilik eğitiminin verildiğini belirterek, bu eğitimi alan işsizler iş kurmak için KOSGEB`e kredi başvurusunda bulunabildiklerini, bu kapsamda 6 proje üretildiğini projeden 150 kişinin yararlandığını ve 61 bin 636 lira kaynak ayrıldığını bildirdi.

Tüm Birim Müdürleri Katıldı

Toplantıya, Vali Kolat`ın yanı sıra İŞ-KUR İl Müdürü Nazım Ulu, Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, Kırıkkale Esnaf Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli ile ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı. 

 



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli