Anahtar Kelimeler:

Okuldan Okula Yardım

Okuldan Okula Yardım

 Güzel Bir Çalışma

İlimizde 2012-2013 eğitim-öğretim yılında uygulanmaya başlanan  “Değerler Eğitimi Projesi”  Tınaz İlkokulu Kütüphanecilik Kulübü öğrencilerine ilham oldu. Kulüp danışman öğretmeni Ayşe Gül  Arısan ve öğrencileri Çelebi ilçesinin Yeniyapan Köyü okuluna yardım elini uzattı.

Hiç Şüpheniz Olmasın

Toplum hizmeti ve değerler eğitimi projesi kapsamında çalışmalar yürüten kütüphanecilik kulübü, Yeniyapan ilk ve ortaokulu ana sınıfı öğretmeni Şeyma TAMER’in aşağıda yer alan yardım çağrısına duyarsız kalmadı.  “Okulumuz Kırıkkale’nin Çelebi ilçesine bağlı Alıcıyeniyapan köyünde bulunmaktadır. Ben bu okulda ana sınıfı öğretmeniyim. Küçük yaş grubunun eğitimi için zengin bir uyarıcı çevre şart. Ana sınıfı yalnızca öğretmenin çocuklarla oyun oynadığı bir yer değildir. Çocukların minik dünyasından, onlara somut yaşantılar ve deneyimler kazandırarak gerçek dünyaya kapılar açmak için sizlerin de desteğiyle ve sağlayacağınız eğitim materyallerinin bize vermiş olduğu yüksek moralle bu çocuklarımızı eğitim ortamında başarılara taşıyacağımızdan hiç şüpheniz olmasın”

Elbet Bir Gün Filiz Verir

“Görüyorum ki gönlü yüce, eğitime değer verenler hala mevcut ve yardım ellerini uzatıyorlar. Bu ellerden birine de biz sarılmak istedik. Okula, eğitime, öğrenciye yapılan hiçbir yatırım boşa gitmeyeceğinin bilincinde olduğunuzu bildiğimiz için sizlere minnettar kalacağız. Gözü kapalı ekilen tohumdur her biri; elbet bir gün filiz verir. Sevgiyle, saygıyla andığım yardımseverlerim; bir anasınıfım ve kabaca dolap, masa, sandalye mevcut. Ama ana sınıfını ana sınıfı yapan materyallerin çoğu eksik. Bu konuda yardımlarınızı bekliyor ve bin bir umutla beraber teşekkürlerimi iletiyorum”

Öğrencilerimize Teşekkür Ederiz          

Okulda düzenlenen yardım kampanyasından elde edilen gelirle alınan zeka ve kavram geliştirici oyuncaklar Şeyma öğretmen ve öğrencilerine teslim edildi. Tınaz İlkokulu Türkçe Öğretmeni Ayşe Gül Arısan, “Amacımız hem öğrencilerimizde yardımlaşma değerini geliştirmek hem de ihtiyaç sahibi bir okula yardım etmekti. Yaptığımız çalışmayla bu amacı gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Temin ettiğimiz eğitici materyalleri ulaştırdığımızda,  öğretmen arkadaşımız ve öğrencilerinin yüzündeki tebessüm bizi mutlu etmeye yetti. Yardım kampanyamıza destek veren tüm idareci, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.” diyerek duygularını aktardı.



  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu