Anahtar Kelimeler:

‘Geleceğin Türkiye'sini sizler yücelteceksiniz'

‘Geleceğin Türkiye

 

Okur’dan karne mesajı

 

Okullarda yarıyıl tatili başlıyor. Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur, yarıyıl tatili dolayısıyla bir açıklamada bulundu, öğrenci, öğretmen ve velilere mesaj verdi…

 

 

Açıklama yaptı

Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur, mesajında şunları söyledi: “17 Eylül 2012 tarihinde başlayan 2012-2013 eğitim öğretim yılının birinci yarıyılının sonuna gelmiş bulunuyoruz. 241 okul ve kurumumuzda, 2447 derslikte, 54126 öğrenci ve 3100 öğretmen kadrosuyla başarılı bir eğitim öğretim yılını tamamladık. Okullarımız akademik anlamda bilgi edinilen yerler olmasının yanında çocuk ve gençlerimizin, duygusal, sosyal ve fiziksel gelişimine yönelik birçok kazanımın da gerçekleştiği kurumlardır.

 

Karne değerlendirmesi

Bu kapsamda karne, öğrenim görülen derslere ilişkin sadece akademik anlamda alınmış notlar bütünü olarak değerlendirilmemelidir. Karne notları sorumluluk sahibi olma, çaba gösterme, saygılı ve kabul edilen davranışlar sergileme, güvenilirlik ve dürüstlük, sosyal, sportif faaliyetlere ve derslere katılma, iletişim becerileriyle beraber proje, performans, ödev ve sözlü bileşenleriyle bir bütün olarak görülmelidir. Bütün bunları bir kenara bırakıp sadece karnedeki derslere ilişkin sayılar verileri, yani notları göz önüne almak doğru bir değerlendirme değildir.

 

Öğrencilere mesaj

Sevgili öğrenciler, bugün karnelerinizi alacaksınız. Sizlerin karneleri bir başarı veya başarısızlık göstergesi değildir. Karneler sizlerin güçlü ve zayıf yönlerinizi görme aracı olarak değerlendirilmektedir. Hayat her zaman size bir çok fırsatlar sunmaktadır. Sizlerde bu imkanları çok iyi değerlendirmelisiniz. Çünkü geleceğin Türkiye`si sizlerin yöneteceği ve yükselteceği Türkiye`dir. Bu tatil sürecinde güçlü ve zayıf yönlerinizin değerlendirmesini yapmanızı, çok iyi dinlenmenizi ve sizlere yeni ufuklar açacak kitaplar okuyarak tatilinizi değerlendirmenizi diliyorum.

 

Öğretmenlere mesaj

Değerli öğretmenler, öğrencilerin bilgiyi ezberleyen değil, bilgiye ulaşan, bilgiyi nasıl kullanacağını bilen, araştıran, sorgulayan, analiz ve sentez yaparak yorumlayan, teknolojiden yararlanabilen bireyler olarak yetiştirilmeleri gerekmektedir. Klasik değerlendirme usulü yerine öğrencimizin bir bütün olarak ele alınması ve öğretimde sürecin değerlendirilmesi gerektiğini bilerek eğitime devam ediyoruz. Fedakârca yaptığınız çalışmalardan dolayı hepinizi tebrik ediyor, iyi tatiller diliyorum.

 

Velilere mesaj

Sayın veliler, sizlerin eğitim öğretim sürecine aktif katılımınız, öğrencilerimizi hem sosyal hayatta hem de okul hayatında daha başarılı kılacaktır. Yetenek, ilgi ve beceri olarak bakıldığında her çocuğun kendine özgü özellikleri olduğu unutulmamalıdır. Öğrencilerimizin dönem boyunca sergilediği performans akranları veya kardeşleriyle karşılaştırılıp kıyaslanmamalıdır. Birçok problemin çözümü için olaydan sonra tepki vermek yerine, önleyici yöntemler denemek gerekir.

 

Yakından takip edin

Çocuğunuzun okuldaki performansını yakından takip etmeniz önemlidir. Bu ise sadece sınav notlarını öğrenmek, sınav tarihlerinden önce ders çalışma öğütleri vermek değildir. Anne babaların, okul ile işbirliği içine girerek çocuğun yaşadığı başarısızlığın olası nedenlerini araştırmaları, eksik yönlerini tespit ederek giderebilmesi için yardımcı olmaları gerekir.

 

Aşırı tepki koymayın

Anne babanın yersiz ve aşırı tepki ortaya koyması, çocuğu olumsuz etkiler. Çocuklarımızın yetersiz oldukları konulara değil, olumlu yönlerine odaklanalım. Çocuklarımıza şartlara bağlı olarak değil, her zaman sevdiğimizi ve güvendiğimizi hissettirelim. Tüm eğitim çalışanlarına ve öğrencilerimize iyi bir yarı yıl tatili geçirmelerini diliyor, sevgi ve saygılar sunuyorum.”



  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli