Anahtar Kelimeler:

Öldürülen infaz ve koruma memuru toprağa verildi

Öldürülen infaz ve koruma  memuru toprağa verildi

 Büyük acı yaşadılar

Sincan`da cezaevinde çalışanları taşıyan servis otobüsünde öldürülen infaz ve koruma memurlarından Çelebi Aygül memleketi Kırıkkale`de toprağa verildi

Geniş katılım oldu

Çelebi Aygül`ün (24) cenazesi, Yüksek İhtisas Hastanesi morgundan alınarak, Gürler Cami`ne getirildi. Buradaki cenaze törenine, Aygül`ün ailesi, Kırıkkale Vali Vekili Yusuf Ziya Karaca ev, Ceza ve Tevkif evleri Genel Müdürü Mustafa Onuk, Kırıkkale Belediye Başkan Vekili Halil Danacı, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, mesai arkadaşları ile çok sayıda vatandaş katıldı. İnfaz ve koruma memuru Çelebi Algül`ün cenazesi kılınan cenaze namazının ardından Yahşihan ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Cinnete benzemiyor

Cenaze töreninde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelebi Aygül`ün kuzeni avukat Fatih Rüştü Aygül, savcılık açıklamasına göre olayın "cinnet geçirme" olduğunu belirterek, kendilerinin yaptığı şahsi araştırmaya göre ise bu durumun cinnete benzemediğini söyledi. Cezaevlerine silahla girilmesinin yasak olduğunu ifade eden Aygül, şöyle konuştu:

Hedef gözeterek vurmuş

"İnfaz ve koruma memurları silah kullanmıyor ama Emre E`nin sabah 7.30`da belinde silahla otobüse binmiş olması ve hedef gözeterek ateş etmiş olması, otobüsün arka camlarında kurşun izi olmaması, arka taraflara ateş edilmemesi sanki bir husumet olduğu kanısı uyandırıyor, şahsımda. Ancak şimdilik dosyada bir gizlilik kararı var, 15-20 güne kadar soruşturma tamamlanacak, tüm gardiyanların ifadelerinin alınacak. O ifadeler tamamladıktan sonra durum açıklığa kavuşacaktır. Rahmetli kuzenim üniversite mezunuydu, iş bulamadığı için infaz ve koruma memurluğu sınavına girip kazandı ve 3 aylık memurdu. Vuran kişi 7-8 yıllık memur. Diğer ölen iki kişi ise bir yıllarını yeni tamamlamış memurlar. Kuzenim bekardı, daha 24 yaşındaydı. Pırıl, pırıl bir gençti."

Bizi de korusun

Çelebi Aygül`ün mesai arkadaşı infaz ve koruma memuru Tuğba Baloğlu ise ölen Aygül`ün yakınlarına başsağlığı dileyerek, şunları söyledi: "Allah rahmet eylesin, Çelebi Aygül çok iyi bir insandı. Yazgısı güzel olmadı. Mesleğimiz kolay değil. İnfaz ve koruma memuruyuz ancak bizi de koruyacak insanlara ihtiyacımız var. İnsanların bazen psikolojik desteğe ihtiyacı oluyor. Yetkililer gereğini yaparlar inşallah. Bizim maddi, manevi ve ruh yapımızla ilgilenirler. Bizim de gerçekten desteğe ihtiyacımız var. Tek taraflı düşünmemek gerek."

Olay nasıl olmuştu?

Sincan Cezaevi`nde görevli infaz ve koruma memuru Emre E, dün sabah saatlerinde, Sincan Cezaevi servis otobüsündeki mesai arkadaşlarına tabancayla ateş etmiş, olayda Ali Duran, Çelebi Aygül, Mustafa Halıcı olay yerinde hayatını kaybetmişti. Bir bankada görevli Ali Duranın eşi Seda Duran da ağır yaralanmıştı. Saldırıdan sonra kaçan Emre E. kısa sürede yakalanmıştı.



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli