Anahtar Kelimeler:

Cebeci tekrar seçildi

Cebeci tekrar seçildi

  

Fark attı!

 

Kırıkkale Esnaf ve Kefalet Kooperatifi’nin merakla beklenen seçimi dün yapıldı. Üç adayla girilen seçimden mevcut başkan Osman Cebeci rakiplerine fark atarak zaferle çıktı...

 

Cebeci yine Başkan

Kırıkkale Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin 58. olağan genel kurulu yapıldı. 3 adayın yarıştığı kongrede mevcut Başkan Osman Cebeci yine başkan seçilerek güven tazeledi. Verdiği kredilerle esnafın can simidi konumunda bulunan Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin olağan genel kurulu yapıldı. Gök Düğün salonunda yapılan genel kurula TESKOMB Genel Başkanı A.Kadir Akgül’ün yanı sıra siyasiler, Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri ve kooperatif üyeleri büyük ilgi gösterdi. Yoğunluk nedeniyle gecikmeli olarak başlayan genel kurulda 3 aday yarıştı. Mevcut Başkan Osman Cebeci, Hüseyin Altındağ ve Lütfi Mercan’ın listesinin yarıştığı kongrede büyük farkla Cebeci 4 yıllığına daha seçimi kazanan isim oldu.

 

Faiz oranı 6’ya indi

Kongrede divan başkanlığına yapılan önergeyle Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Muhittin Köksal, katip üyeliklere ise Bakkallar Bayiler ve Büfeciler Odası Başkanı Adem Yurttan, Servis Araçları ve Nakliyeciler Odası Başkanı Behsat Yerli kaya seçildi. Konuşmaların ardından söz alan TESKOMB Genel Başkanı A.Kadir Akgül kooperatif üyelerini yakından ilgilendiren açıklamalar yaptı. Görevde bulundukları süre zarfında önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Genel Başkan Akgül “Göreve geldiğimizde kredi faizleri yüzde 59 faiz, yüzde 16 kesintiydi. Şimdi kredi faizi yüzde 5-6. Kısa zamanda bunu 2 puan daha aşağı çekeceğiz” diye konuştu.

 

En başarılı kuruluşuyuz

Esnaf ve sanatkârın dertlerinin çok olduğunu ve bu tür genel kurulların bu sıkıntıları tartışmanın en önemli yeri olduğuna işaret eden Genel Başkan Akgül “Seçtiğimiz adamları bilerek seçmeliyiz. Bu esnaflarda da böyle siyasette de böyledir. Yiğidi öldürürken hakkını da vereceksin. TESKOMB olarak Türkiye’de son 10 yılın en başarılı kuruluşuyuz. Biz göreve geldiğimizde kaynağımız ancak 6 ay işçi maaşına yetecek düzeydeydi. Şimdi 800 trilyon kaynağımız var. Bu kaynağı kooperatif üyelerimiz için kullanıyoruz. Amacımız esnaf ve sanatkâra daha nasıl ucuz kredi verebiliriz derdindeyiz” diye ifade etti.

 

Faiz indirimine gideceğiz

Keskin Kooperatifinin 20 yıl kapalı kaldığını ve yeniden açma çalışmalarının başladığını belirten Genel Başkan Akgül “Öyle kendi kafana göre şunu vereceğiz, bunu vereceğiz diye vaatte bulunamazsın. Buranın kuralları var bu kurallara uyacaksın. Kooperatifler çiftlik olamaz. Bilerek kim yanlış yaparsa onun karşısında oluruz. Ankara-Kırıkkale-Yozgat bir. El birliğiyle daha iyiyi nasıl yakalarız buna bakmalıyız. Esnafımızın en büyük eksikliklerinden birisi de AB fonlarından yararlanmamaları. Halbuki bu hibe fonları büyük fırsat. Bu fonları bilmiyoruz. Umarım yetkili kuruluşlar bu konuda çalışma yapar. Biz kooperatifler olarak bu ay içerisinde 2 puanlık daha faiz indirimine gideceğiz” dedi.

 

48 yıldır kesintisiz hizmet

Başkan Adayları tek tek konuşurken, genel kurulun açılış konuşmasını yapan mevcut başkan Osman Cebeci, “1954 yılında kurulan kooperatifimiz 48 yıldır kesintisiz hizmetini sürdürüyor. Burada bende sizlerin verdiği destekle 20 yıldır sizlere hizmet ediyorum. Bu süre zarfında kooperatifimizi en saygın kuruluş haline getirdik. Geçen yıl 24 trilyona yakın kredi kullandırdık. Ortaklarımızın bütün taleplerini yerine getirdik. Seçim takvimi boyunca hep yapabileceklerimizi söyledik. Kırıkkale’de bu zamana kadar hem esnafı, hem siyaseti, hem de spor camiasıyla iç içe olduk. Kırıkkale ekonomisine katkı sağlamaya çalıştık bundan sonra da böyle olacak. Kongrenin Kırıkkale’miz ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

 

YÖNETİM KURULU ASİL

Osman Cebeci

Yunus Gümüşsoy

Eşref Pamuk

Sadettin Üçgül

Şaduman Akpınar

 

DENETİM KURULU

İdris Düzenci

Ahmet Karahan

 

ÜST KURUL TEMSİLCİSİ

Osman Cebeci

Yunus Gümüşsoy

Eşref Pamuk

Sadettin Üçgül

Şaduman Akpınar



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli