Anahtar Kelimeler:

Sorunsuz Geçiş Oldu

Sorunsuz Geçiş Oldu

 Tüm Türkiye’de e-reçete sistemi faaliyete geçti. Dün uygulanmaya başlanan e-reçete sistemi ilk gün sorunsuz olarak işledi

Kağıt Reçeteler Kabul Edilmedi

Reçeteleri  bilgisayar ortamına taşıyan e-reçete uygulamasının ilk gününde eczacılar kesinlikle kağıt reçeteyi kabul etmedi. Kağıt reçeteleri tamamen ortadan kaldıran uygulama ile reçete üzerindeki usulsüzlüklerin önüne geçilmesi planlanıyor. Hastanelerde muayene olmayan kişilerin adına reçete düzenlenmesi veya verilmeyen sağlık hizmetinin kuruma fatura edilmesi gibi birçok usülsüzlüğün engellenmesine yönelik olarak başlatılan uygulama eczacıların işini de büyük ölçüde kolaylaştırıyor. Aile hekimleri de dahil olmak üzere tüm sağlık sunucularında dünden itibaren faaliyete geçirilen e-reçete uygulaması ile reçeteler tamamen bilgisayar ortamından takip ediliyor.

Hasta Mağduriyetleri Önlenmiş Olacak

Yeni uygulamanın reçete yazmada yanlış ve hatalı ilaç yazımını eczacıların okuyamaması gibi sıkıntıları giderdiğini belirten eczacılar, e-reçete ile birlikte kendilerinin zamandan büyük tasarruf sağladığını dile getirdi. Bu uygulama ile birlikte hasta mağduriyetlerinin de önüne geçileceğini vurgulayan eczacılar, uygulamanın dünden itibaren faaliyete geçtiğini ve kağıt reçetelerin kesinlikle kabul edilmediğini belirtti. Yeni uygulama ile birlikte manuel reçetelerdeki hataların da en aza indirgeneceğini dile getiren eczacılar, tek tek reçete kontrolü yapmak ve bilgileri girmek zorunda kalmayacakları için uygulamanın kendi işlerini kolaylaştırdığını ifade etti. 



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli