Anahtar Kelimeler:

Engellilere Ziyaret

Engellilere Ziyaret

 Görme Engelliler Derneği’ni ziyaret eden MHP Merkez İlçe Başkanı Erdal Baloğlu, onların sorunlarını dinledi ve engellilerin sorunlarının bir an önce çözüme kavuşturulmasını istedi…

Engellilere Ziyaret

Ziyaretinde açıklamalarda bulunan Baloğlu, şunları söyledi: “Engellilerin toplumdaki varlıklarını kabul etmek ve bunların hayatlarını kolay şekilde devam ettirebilmelerini sağlamak hükümetlerin ve yerel yönetimlerin görevleridir. Belki engellilerin bir kısmı eğitilerek mevcut ortama uyum göstermeleri sağlanabilir. Ama eğitim almayanların durumu çok daha zordur. Bu yüzden yerel yönetimlerin ve ilgili kuruluşların bu konuda bazı önlemler alması ve gerekli çözüm yollarını bulması gerekir. Ama şurası unutulmamalıdır ki, alınacak olan bu önlemlerdeki amaç onların hayatlarını kolaylaştırmak, tehlikelerden ve zarar görmelerinden, başkasına muhtaç olmadan, özgürce diledikleri hayatı yaşamalarını sağlamanın yanı sıra topluma faydalı, üretken ve bağımsız bireyler haline gelmelerini sağlamaktır. Bu yüzden şehir planlamaları yapılırken engelliler göz ardı edilmemelidirler.

Açıklamalarda Bulundu

Bizler, bağımsız hareket sorununu çözmüş, bedensel olarak özgür, psikolojik olarak özgüvenli, üreten, geliştiren geleceğe umut besleyerek, mutluluk sanatını icra eden bireyler  yetiştirmek, onlarla birlikte engelsiz bir yaşam için dengeli bir mücadele vermek adına bir çok çalışma yapılması gereklidir. Bu mücadelenin ilk ayağını, altyapı ve mimari sorunların oluşturduğunu düşünüyoruz. Görme engellilerin karşılaştığı en önemli sorunlardan bahsederek, Bu sorunların bazı tedbir ve çözüm yolları da sunmak, Bu tedbirlerin alınması için Valilik ya da Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, Trafik Müdürlüğü, Karayolları Müdürlüğü ve Demiryolları işletmelerine hem ayrı ayrı görevler düşmekte hem de koordineli bir şekilde çalışmaları gerekmektedir.”



  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu