Anahtar Kelimeler:

Meslek Liselerine İhtiyacımız Var

Meslek Liselerine İhtiyacımız Var

 Vali Ali Kolat, geçtiğimiz gün Gazi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi’ni ziyaret etti. Burada öğrenciler ile bir araya gelen Kolat, uygulama atölyelerini gezdi. Eğitime her türlü desteği sağlayacaklarını ifade eden Kolat, ‘Meslek Liselerine ihtiyacımız var’ dedi.

ATÖLYELERİ GEZEREK BİLGİ ALDI
Vali Ali Kolat ilk olarak Gazi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ni daha sonra eşi İlksen Kolat ile birlikte Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi’ni ziyaret etti. Meslek Lisesi’nde bulunan atölyeleri gezen Vali Kolat, öğrencilerin çalışma ve eğitim ortamını inceledi. Elektrik, elektronik ve marangozhaneden oluşan atölyeler hakkında Okul Müdürü Kemal Güven’den bilgi aldı. Daha sonra öğrencilerden argon kaynağı hakkında bilgiler alan Kolat, Meslek liselerinin eğitime ve iş gücüne önemli katkılar sağladığını söyledi.

EĞİTİM SEVİYESİ ÜST DÜZEY
Gelişen teknoloji ile okullarda ve özellikle meslek liselerinde başarının arttığını dile getiren Kolat, Meslek Liselerinin Türkiye’nin gelişimine önemli katkıda bulunduğunu ifade etti. Bu tür liselerde üst düzey eğitim sisteminin olduğunu belirten Kolat, “müthiş teknolojiler ile üretilmiş makinelerin iyi bir şekilde kullanılması gerekiyor. Bu konuda öğrencilerin hassas davranması gerekmektedir. Çünkü buraya alınan makineler insanlarımızın vergilerinden çıkıyor” dedi.

SPOR SALONUNUN OLMAMASI BİR EKSİKLİK
Okul içerisinde spor salonu eksikliği olduğunu belirten Kolat, bu konuda gerekli çalışmaların yapılması için destek sağlayacaklarını dile getirdi. Meslek Liselerinin gelişmesi gerektiğini belirten Kolat, “Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından destekleme çalışmalarımız var. Çünkü Ülkemizin Meslek Liselerine ihtiyacı var. Bu tür okullarımızı bir araya toplayabilirsek, kampüs halinde daha etkin bir eğitim öğretim alanına dönüştürebiliriz” ifadesinde bulundu.

ÇİÇEKLERLE KARŞILANDILAR
Gazi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin ardından Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi’ni ziyaret eden Vali Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat, öğrenciler tarafından kapıda çiçeklerle karşılandı. Daha sonra Kolat ve beraberindeki heyet, burada da uygulama atölyelerini gezdiler. El işi atölyesinde öğrencilerin yaptığı maskeyi takan Kolat, öğrencileri başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti.

İYİLİK MELEKLERİNE KUPA
Kolat ve beraberindeki heyet, okul mutfağında ders alan öğrenciler ile bir araya gelerek eşi İlksen Kolat ile beraber yemek pişirdi. Son olarak Kolat, Voleybol Turnuvasında dereceye giren öğrencilere madalyalarını vererek kupalarını takdim etti.

Bu ay her okulda işlenen konunun iyilik teması olduğunu vurgulayan Kolat, ‘Değerler eğitim altında bu iyilik meleklerine kupayı vermekten dolayı son derece mutluyum’ dedi. Ödül merasiminin ardından Kolat öğrenciler ile beraber Voleybol oynadı. Ziyaret öğrenciler tarafından yapılan yemeğin yenmesinin ardından son buldu.



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli