Anahtar Kelimeler:

Sendika Eylemi!

Sendika Eylemi!

 Eğitim-Bir Sen üyeleri devlet memurlarına yönelik olarak uygulanan kılık kıyafet yönetmeliğini protesto etmek amacıyla, derslere serbest kıyafetle girdiler…

Üniformalı Asker Muamelesi Yapılıyor

Kırıkkale Endüstri Meslek Lisesi önünde toplanan eğitim bir sen yöneticileri ve üyeleri 657 sayısı Devlet Memurları Kanunu’na göre uygulanan kılık kıyafet yönetmeliğini eleştirerek, devlet memurlarına adeta üniformalı asker muamelesi yapıldığının altını çizdi. Eğitim Bir-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Oktay Sümer tarafından yapılan açıklamada, kadın çalışanlara yönelik başörtüsü yasağını da eleştirerek, bu kuralların çağdışı olduğunu belirtti. Öğrencilerin ve öğretmen adaylarının staj dönemlerindeki serbest kıyafet haklarının iade edildiğine dikkat çeken Sümer, eğitim çalışanlarının saçıyla, bıyığıyla, ense tıraşıyla, favorisiyle, pantolonunun kumaşıyla ilgilenilmesinin yanlış olduğunu dile getirdi.

Okula Serbest Kıyafetle Girdiler

Kılık kıyafet zorunluluğunun insan tabiatına aykırı olduğunu belirten Sümer, toplumu eğiten çocukları geleceğe hazırlayan öğretmenlerin ne giyeceğine dair sınırlar çizen ama başörtüsü yasağı hariç bütün sınırları geçersiz olan bu yönetmeliğin bir an önce değişmesi gerektiğini vurguladı. Yaptığı açıklamada, “Devlet insanlarını tanımlamayı değil, tanımayı seçmelidir” diyen S ümer, kamuda çalışan kadınlara başı açık olacak şekilde dayatma yapılmamasını özellikle BM Kadınlara Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesi’ne aykırı olan başörtüsü yasağının tamamen kaldırılmasını dile getirdi. Eğitim Bir-Sen olarak bu dayatmaya karşı olduklarını ve sivil itaatsizlik eylemiyle bunu ifade ettiklerini belirten Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı ve üyeleri yönetmeliği protesto amacıyla kravatlarını çıkartarak okula serbest kıyafetle girdiler.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli