Anahtar Kelimeler:

Resmi Bir Açıklama!

Resmi Bir Açıklama!

 AB Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı gerçekleşti. Toplantıya başkanlık eden Vali Yardımcısı Rıfat Ata AB sürecinde diğer ülkelerin büyük destekler aldığını ancak Türkiye’nin destek göremediğini söyledi

Büyük Gelişmeler Kaydedildi

Ata 1987 yılında AB konusunda ilk ciddi adımların atıldığını belirterek bı gelişmeleri ab bazında anayasa değişikliklerinin takip ettiğini söyledi. 2005 yılında tam üyelik müzakerelerinin başladığını söyleyen Ata bu müzakerelerde beklenen ivmenin kazanılmadığını söyledi. Ata 1995 yılında AB’ye katılmaya çalışan ülkelerin ciddi yardımlar aldığını ve Türkiye’yi geride bıraktığını söyledi. Mevzuatın AB’ye uyumu konusunda eksiklik yaşadığımızı söyleyen ata çocuk ölümleri ve gıda alanlarında da diğer ülkelerin büyük gelişmeler kaydettiğini ifade etti.

Ciddi Destekler Sağladık

Ata ayrıca “Bu süreçte Türkiye’nin diğer ülkeler kadar yardım alamadığını söyleyen Ata `Bu konuda bazı illerimiz büyük gelişmeler kaydetti. Kırıkkale’de proje destek ofisi ile projesi olanlara ciddi destekler sağladık. Üniversitemiz başta olmak üzere birçok kurumumuz yardım aldı. Bu manada bu uygulamayı duymayanlar varsa duyurmalıyız. Vatandaşlarımıza olumlu şeyler yansıdığı sürece vatandaşın desteği artacaktır. Bu konuda valiliğimiz büyük çaba sarf ediyor” dedi.



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu