Anahtar Kelimeler:

Fiyatlar Tavan Yaptı!

Fiyatlar Tavan Yaptı!

Türkiye genelinde etkili olan soğuk ve yağışlı hava, Kırıkkale’de sebze ve meyve pazarında satış yapan üretici ve tüccarlar ile vatandaşı olumsuz da olumsuz yönde etkiledi

Kış Etkiliyor

Kırıkkaleli manav esnafı, ülke genelinde etkili olan soğuk ve yağışlı havanın bazı bölgelerde sera alanlarının yıkılmasına ve ürünlerinin donmasına yol açtığını belirterek, "Aşırı soğuk hava özellikle ülkemiz meyve ve sebze üretiminin ölçüde karşılandığı sera bölgelerinde çok ciddi bir zarara yol açtığı görülmüştür. Soğuk havalardan kaynaklı sera ısıtma maliyetlerinde hızla artışın yaşandığı.

Olumsuzluk Yaşanıyor

Buna bağlı olarak sektörde ürün maliyetlerinin ve satış fiyatlarının önemli ölçüde arttı.  Dolayısıyla iç tüketimde arz edilen sebze-meyve miktarında da azalmalar yaşandı.Bu durum ürün fiyatlarını artırıp yaş sebze-meyve miktarında ihracatını olumsuz yönde etkiledi. Özellikle iç piyasadaki ürün fiyatlarının artışı üreticileri ve vatandaşları kötü etkiliyor. Seralarda yaşanan olumsuzluklar fiyatlara da olumsuz olarak yansıyor"dediler.



  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli