Anahtar Kelimeler:

O DAVA TEKRAR GÖRÜLECEK!

O DAVA TEKRAR GÖRÜLECEK!

 18 yıl önce İstanbul’da gözaltına alınan ancak 18 gün sonra cesedi Kırıkkale’de bulunan Halil Alpsoy dosyası yeniden gündeme geliyor.

SAVCILIK DELİL ELDE EDEMEMİŞTİ

İstanbul Kanarya’daki evinden gözaltına alınan ve aradan 18 gün geçtikten sonra Kırıkkale’de işkenceden tanınmaz hale gelmiş, tek kurşunla ensesinden vurulmuş halde ormanlık alanda bulunan Halil Alpsoy’un dosyası faili meçhul dosyalar kapsamında yeniden açılıyor. Taraf gazetesinin dünkü haberine göre 18 yıl önce işlenen cinayetle ilgili olarak Kırıkkale Savcılığı’nın tek bir delil elde edilememesi üzerine ‘yetkisizlik’ kararıyla Ankara’ya gönderdiği dosya, Ankara TMK’nin 10. Maddesiyle Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği’nce 2012 yılına yeni bir soruşturma numarası alınarak işleme konuldu. Haberde Kırıkkale savcılığının zaman aşımına girmesine iki yıl kala dosyayı Ankara’ya gönderdiği ve savcılığın soruşturmayı en başından yeniden başlatacağı belirtiliyor.

 BİRLEŞTİRME KARARI ALINABİLİR

Haberde yer alan bir diğer ifadeye göre 90’lı yıllarda faili meçhule kurban giden Metin Vural dosyası da Kırıkkale Savcılığı tarafından yine yetkisizlik kararı ile  Ankara’ya gönderildiği ancak dosyanın  2011 yılında Özel Harekatçı Ayhan Çarkın’ın yaptığı itiraflarla tekrar gündeme geldiği Susurluk ve Faili Meçhuller soruşturmasına dahil edildiği belirtiliyor. Ayrıca haberde yer alan bilgilere göre Alpsoy soruşturmasının Ankara’da yürütülen faili meçhuller soruşturmasıyla bağlantılı yönlerinin bulunması halinde birleştirme kararının da alınabileceği ifade ediliyor. 



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli