Anahtar Kelimeler:

Celp Çağrısı!

Celp Çağrısı!

 Kırıkkale Askerlik Şubesi Başkanlığı bir açıklama yayınlayarak 1993 doğumluların yoklamaları konusunda gerekli konunun muhtarlıklara iletildiğini ve bu konuda bu doğumlu ve daha yaşlı kişilerin yoklamalarını yaptırmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Son Verildi

Yapılan açıklamada, “Yükümlüler yoklama işlemleri 03 Haziran 2012 tarih ve 6318 sayılı askerlik kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanunun yürürlüğe girmesiyle yeniden düzenlenmiş ve askerlik şubesi başkanlıklarında askerlik meclisi kurulması uygulamasına 1993 doğumlular ile bu doğumlularla işleme tabi daha yaşlı doğumlularda son verilmiştir. Bu uygulama ile yoklamanın belirli bir dönem yerine yılın tamamına yayılması sağlanmıştır”

Ceza İşlemine Tabi Tutulacak

“Muhtarlıklara gönderilen listedeki yükümlülerin yoklamalarını yaptırmak üzere belgelerle en yakın askerlik şubesi başkanlığına başvurmaları ya da öğrenci, sağlık gibi durumlarını gösteren belgeleri askerlik şubesi başkanlıklarına ulaştırmaları gerekmektedir. Yoklamasını yaptırmayan yükümlüler Şubat ayının ilk haftasının ardından yoklama kaçağı durumuna düşecek. Yoklama kaçağı olarak takiplerine başlanacak ve cezalandırma işlemine tabi tutulacaktır” denildi. 



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu