Anahtar Kelimeler:

BİZ HERKESE KUCAK AÇARIZ!”

  BİZ HERKESE KUCAK AÇARIZ!”

 MKE’ye personel alımı ile ilgili başvurulan başladı. Kırıkkaleli gençler diken üstünde…

BAŞVURULAR BAŞLADI

MKE’ye personel alımı ile ilgili başvurular Cuma günü başladı. Dolayısıyla sahte ikametgah çalışması da başlamış oldu. Nüfus İl Müdürlüğü’ne başvuruların Cuma gününden itibaren arttığı gözleniyor. Başvuru için Kırıkkale’de ikamet şartı var. İşte sorun da burada. Kırıkkale dışından gelenler sahte belge için çaba gösteriyor. Kırıkkaleli gençler de buna izin verilmemesini istiyor.

İZİN ALIP GİTTİLER!

Nüfus İl Müdürlüğü’ne giden Kırıkkaleli gençler yetkilileri uyarmayı sürdürüyor. Bugünden itibaren başvuruların daha da artması bekleniyor. Ancak kurumda ilginç gelişmeler de yaşanıyor. Bazı bürokratların geçmiş yıllardaki sıkıntıları bildikleri için izin aldıkları ve başvuru süresince görevde olmayacakları bildiriliyor. Yerlerine ise başkaları bakacak.

KUCAK AÇMALIYIZ…

Kurumdaki bir bürokratın durumu kendilerine anlatmak için gelen gençlere söylediği bir söz dikkat çekici: “Biz Kırıkkale olarak herkese kucak açmalıyız…” Kırıkkaleli gençler, görevlinin kendilerini bu sözle adeta azarladığını ve kurumdan kovduğunu söyleyerek, “MKE’deki sınava her sene şehir dışından gelerek bir güde ikametgah belgesi alıp Kırıkkaleli olan(!) kişiler giriyor. Bizler açıkta kalıyoruz. Kırıkkale olarak herkese kucak açmalıymışız. Bize niye başka illerde kucak açmıyorlar.

VAH KIRIKKALE VAH!

Başka illere sınava girmek için gittiğimizde başvuruyu bırakın ikametgah belgesi alamıyoruz. Kırıkkale neden böyle? Bürokratlar neden bu kadar basiretsiz. Nüfus İl Müdürlüğünde başvuru süresince sıkıntı yaşamak istemeyen kimi bürokratlar 15 günlük izin alıp gitmişler. Çünkü biliyorlar durumu. Vah Kırıkkale vah…” diyorlar. MKE sınavı için başvurular önümüzdeki Pazartesi günü sona erecek. Bu süre zarfında şehir dışından gelip ikametgah belgesi almaya çalışanlar konusunda dikkatli olunması isteniyor. 



  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı