Anahtar Kelimeler:

Meslek Liseleri Çok Önemli

Meslek Liseleri Çok Önemli

 Meslek Okullarını Gezdi

Kırıkkale Valisi Ali Kolat il genelinde gezilerini ve ziyaretlerini sürdürüyor. Ziyaretleri kapsamında Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ni gezen Kolat, öğrencilerle sohbet ederek çalışmaları yakından inceledi.

Gelişime Katkı Sağlıyor

Vali Kolat’ın Endüstri Meslek Lisesi’ni ziyareti sırasında İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur, Okul Müdürü Halil İbrahim Seyfi ve okul idarecileri de bulundu. Okulu gezen ve incelemeler yapan Kolat, öğretmenlerle de sohbet ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Meslek liselerinin kentteki sanayi ve endüstri gelişiminde büyük katkı sağladığını ifade eden Kolat, kentteki kalifiye eleman ihtiyacının da meslek liseleri sayesinde karşılandığına dikkat çekti. Meslek liselerine ihtiyacın olduğunu dile getiren Kolat, meslek liselerinin eğitim hayatının vazgeçilmez unsuru olduğunu söyledi.

Donanımlı Elemanlar

Meslek liselerinin öğrencilere genç yaşta meslek bilinci kazandırdığını vurgulayan Kolat, öğrencilerle sohbet ederek onlara tavsiyelerde bulundu. Meslek liselerinde donanımlı elemanlar yetiştirildiğini dile getiren Kolat, işletmecilerin de meslek lisesi mezunlarını istihdam ederek kaliteyi artırmaları gerektiğinin altını çizdi. Kaliteli ve kalifiye eleman yetiştirmenin tüm okullardaki temel amaç olduğuna değinen Kolat, esas amacın ticaret değil uygulamada bir şeyler üreterek bir şeyler yapacak insanların yetişmesi olduğunu sözlerine ekledi. Okul yetkilileri, Kolat’a atölyelerde üretilen ürünlerden hediye etti. 



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli