Anahtar Kelimeler:

Ne Demek İstiyor!

Ne Demek İstiyor!

 Yaptığı İle

Söylediği

Çelişiyor!

Bu İş Çıkmaza Girdi!

Kırıkkale Minibüsçüler Odası Başkanı Güven Ceylan’ın açıklamaları soru işaretlerine neden oldu!

Belediye Kararlı

Kırıkkale’de minibüslerin yenilenmesine yönelik çalışma devam ederken, minibüslerini yenilemek istemeyen araç sahipleri ile oda yönetimi garip açıklamalar ve uygulamalarda bulunuyor. Araç sahipleri oda başkanı ve yönetimi devre dışı bırakarak yaş uygulaması için yürütmeyi durdurma kararı aldı. Belediye araçları yeniletmekte ısrarlı. Ancak ne oda yönetimi ne de minibüsçüler bu konuda net bir tavır sergilemiyor.

Bağımsız Hareket Ediyorlar

Minibüsçüler odadan bağımsız olarak mahkemeye gitti ve yürütmeyi durdurdu. Oda Başkanı Ceylan’da devre dışı kaldığını göstermemek için basın toplantısı yaparak, konuyu başka mecraya çekmeye çalıştı. Minibüs yenilemesi ile ilgili açıklaması beklenen Ceylan, “Belediye yollarımızı ve terminali yapsın araçlarımızı yenileyelim” dedi. Belediye Başkanı Korkmaz’a da bu konuda söz verdiğini ileri sürdü ve sözünü yerine getirmediğini savundu.

Açıklamalar Tatmin Etmedi

Öte yandan kampus hattı konusunda da Ceylan, odadan ayrı olarak hat satıldığını açıkladı. Kendisinin hat onayı vermeyeceğini söyledi ancak, araç alan bir kişiden de 20 bin lira aldığını doğruladı. Hat almak isteyenlerin mahkeme kararı ile alabileceklerini de söyledi. Çelişkili açıklamalarda bulunan Ceylan’ın açıklamaları ne minibüsçüleri ne de kamuoyunu tatmin etmedi. Yaşanan sürecin daha çok su götüreceği kesin gibi görülüyor.

Sürüncemede Kaldı

Minibüsleri yenilemeye yanaşmayan oda ve minibüsçüler belediyenin kendilerini zorlamasını istemiyor. Belediye B planı olarak hatlara birer ikişer minibüs verecek. Oda ve minibüsçüler buna da karşı. Belediyenin C planı da 20’ye yakın araç getirerek yolcu taşımacılığı yapmak olacak. Minibüsçüler ve oda yönetimi buna da karşı çıkıyor. Minibüsleri yenileme süreci sürüncemede kalmış gibi görünüyor.

Süreci Yönetemedi

Belediyenin bu konuda takınacağı tavır çok önemli. Şimdi bu konuda Belediye’nin tavrı merak ediliyor. Bu arada, araçların yenilenmesi için bizzat gazetecileri arayarak bu konuda kamuoyu oluşturulmasını isteyen Ceylan’ın şimdi geri adım attığı gözlenirken, süreci de iyi yönetemediği görülüyor. Ceylan’ın minibüsçülerden gördüğü tepki üzerine koltuğunu kaybetmemek için geri adım attığı düşünülüyor.



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli