Anahtar Kelimeler:

Gelişme Esnafı Üzdü

Gelişme Esnafı Üzdü

 Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda kılık kıyafet serbestliğine ilişkin yönetmeliğin Resmi Gazetede yayınlanmasıyla birlikte tartışmalar da başladı. Kılık kıyafet serbestliğine tepki gösterenler arasında okul kıyafeti satan esnaflar da geliyor. Ellerinde milyonlarca liralık okul kıyafeti bulunan esnaflar yeni yasa karşısında şaşkın kaldı

Esnaf Şikâyetçi

Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğrencilerin kılık kıyafetlerinin serbest olmasına ilişkin yönetmelik yayınlamasıyla birlikte öğrencilerin tek tip kıyafet giyme zorunluluğu da ortadan kaldırıldı. Ancak yönetmeliğin yürürlülüğe girmesine ilişkin tartışmalar hızla devam ediyor. Bu konuda şikayetçi olanların başında da esnaf geliyor. Okul kıyafetine yüklü miktarda yatırım yapan esnaflar, yeni yasayla birlikte zarara uğradıklarını belirtiyor.

Geri Adım Atılmalı

Okul kıyafetlerine bu yıl 300 bin TL’lik yatırım yaptığını belirten esnaf Fatih Dursun yasa karşısında çaresiz kaldıklarını söyledi. Yasanın uygulanmasında sıkıntılar yaşanacağını dile getiren Dursun, yasada geri adım atılmasını istediklerini ifade etti. Yasanın öncelikle pilot uygulama olarak başlatılması sonra da Türkiye geneline yayılması gerektiğini vurgulayan Dursun, “Bu yıl içerisinde Kırıkkale’de 30 okulun forması değişti. Bizde buna güvenerek stok yaptık. Eğer geri alınmazsa elimizdeki malları yakıp ısınacağız” dedi. 

150 Milyarlık Zarar

Uygulamanın en azından 2 yıl gibi bir zamana yayılması gerektiğini vurgulayan Dursun, üreticilerle görüştüklerini ve geri adım atılması için gerekli çalışmaların başlatıldığını sözlerine ekledi. Yasanın damdan düşme olarak yürürlüğe girdiğini söyleyen bir başka esnaf Ömer Şencan ise yüklü miktarda zarara uğradıklarını belirtti. “Formalar kolilerde depolarda bekliyor. Biz böyle bir yasanın geleceğinden habersiz eski malları sattık 150 milyarlık yeni mal aldık. Yasayla birlikte 150 milyar zarar ettik demektir. Şimdi bu elimizdeki formaları ne yapalım bilmiyoruz” diye konuştu. 



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli