Anahtar Kelimeler:

Herkese Uygulansın…

Herkese Uygulansın…

 Ulaştırma Bakanlığı’nın yolcu ve yük taşımacılığında kullanılan ticari araçlarda kış lastiği uygulamasına ilişkin kararı yarın yürürlüğe giriyor. Yeni karara göre kış lastiği kullanması zorunlu olan ticari taksiler de bu uygulamaya hazır

Yasa Maddi Anlamda Zorladı

Kış lastiği kullanmayan ticari araçlara para cezasını öngören yasanın Cumartesi günü yürürlüğe girecek olması araç sahiplerini harekete geçirdi. Yolcu taşımacılığında kullanılan ticari taksiler de araçlarının lastiklerini yenileyerek kışa hazır hale getirdi. Yasanın yaptırımının oldukça caydırıcı olduğunu vurgulayan taksiciler ise cezaya maruz kalmamak için lastiklerini yenilediklerini belirtti.

Yasayı Uyguluyorlar

Yeni uygulamayla birlikte her araca yaklaşık 600 TL masraf yaptığını belirten Taksi Durağı İşletmecisi Tekin Canbuldu, cezaların ağırlığından dolayı yasayı uyguladıklarını belirtti. Durakta 6 taksi çalıştığını söyleyen Canbuldu, eskisi gibi iş yapamadıklarını bu nedenle de yasanın kendilerini maddi anlamda zorladığını ifade etti.

Özel Araçlara Da Uygulanmalı

İyi marka orijinal kış lastik fiyatlarının oldukça pahalı olduğunu vurgulayan bir başka Taksi Durağı İşletmecisi Vural Demirhan da tüm ticari taksilerin kış lastiği uygulamasına hazır olduğunu söyledi. Yasada herhangi bir sorun olmadığını belirten Demirhan, asıl sıkıntılarının bu uygulamanın özel araçları kapsamaması olduğunu dile getirdi.

Herkes Kullanmalı

Demirhan, “Bizim sıkıntımız bu uygulamanın sadece ticari araçlar için geçerli olması. Bize uygulanan bu yasanın özel araçları da kapsaması gerekiyor. Çünkü kışları yolda kalan araçlar genelde özel araçlar. Onlar önümüzde duruyorlar bu yüzden de yol kapanıyor. Sadece bizim kış lastiği kullanmamız bir şeyi değiştirmiyor” diye konuştu.



  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı