Anahtar Kelimeler:

Karamollaoğlu Geldi!

Karamollaoğlu Geldi!

 Saadet Partisi genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu Saadet Partisi Kırıkkale haftalık yönetim kurulu toplantısına katıldı. Karamollaoğlu toplantıda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu…

Toplantıya Katıldı

Toplantıda basına açık bölümde ülkemizin ve dünya da gelişen olaylar hakkında çeşitli tesbitlerde bulunan Karamollaoğlu, “Gazze saldırısı ve Suriye’deki kaos ortamı hem ülkemizin hem de dünyanın gündeminde yer almakla  beraber, Bangladeş pek gündeme gelmemektedir.  Bangladeş’teki  insan hakları sorunu ülkedeki siyasi muhaliflere yönelik baskılar her geçen gün artmış ve bu durum kaygı ve endişe verici boyutlara ulaşmıştır.  İçinde bulunduğumuz günlerde Bangladeş Cemaat-i İslami Parti mensupları hakkında açılmış bulunan dava karara bağlanma aşamasındadır ve parti liderlerinin idamı gündemdedir. Bangladeş 1971 yılında Pakistan’dan ayrılmıştı. Ayrılma hareketi Bangladeş Başbakanı  Şeyh Hasina’nın babası Mucibur Rahman tarafından yürütülmüş ve o tarihlerde Pakistan Bangladeş’i işgal etmişti.

İdamlar Olacak

1971 yılından bugüne şiddet olayına karışmamış bulunan Cemaat-i İslami Parti mensuplarından binlerce kişi gözaltına alınmış, bütün merkezleri basılmış, türlü baskı ve işkencelere maruz bırakılmıştır. Cemaat-i İslami Parti Lideri 91 yaşındaki Prof. Ghulam AZZAM yüz arkadaşı ile birlikte iki yıldır tutukludur. Ve siyasi rakiplerinden öç alan bir yargı anlayışıyla, 91 yaşındaki Prof. Ghulam AZZAM ve arkadaşları hakkında zımnen idam kararı verilmiştir. Endişemiz odur ki, gereken müdahale yapılmazsa  büyük ihtimalle idamlar 16 Aralık tarihinde infaz edilecektir.

İdamlar Durdurulsun

Maksadımız idamların durdurulması, hapsedilenlerin serbest bırakılması, baskı ve zulümden vazgeçilmesi, herşeyin hukuk çerçevesinde ve demokratik kurullara göre yürütülmesidir. Bizler kardeş ülke ve D-8 kurucusu Bangladeş’in huzur ve barış içinde olmasını arzu ederiz. Bilinmelidir ki, siyasi liderler, her hangi bir sebeple öç almak, karşılarındaki partileri iktidara geldiklerinde baskı ve zulümle zayıflatmak yoluna giderlerse, bunun bedelini bir gün mutlaka öderler.  Bundan en büyük zararı kendi ülkeleri görür ve  yaptıkları sicillerine kara bir leke olarak işlenir. Tarihe de onlar zalim ve hain olarak geçerler.

Hasina İktidarı

1971’de bölünme harekatı esnasında farklı tutum takınanlar elbette olmuştur. Fakat Bangladeş bu sancılı dönemi atlatmış ve normale dönmüştür.  Seçimlerden sonra Halide başkanlığında kurulan hükümette koalisyon ortağı olarak bulunmuş ve üstlendiği 3 bakanlıkta çok büyük başarılar göstermiştir.  Seçimlerin ardından Awami Lig’in liderliğinde kurulan Sheyh HASİNA iktidarı, izahı mümkün olmayan, mantıkla bağdaşmayan bir tavırla adeta Cemaat-i İslami’ye savaş açmıştır.

Hukuk Dışı Karar

Hukuk dışı söz konusu kararın 16 Aralık olan Bangladeş’in Pakistan’dan ayrılış (bağımsızlık) gününde veya 26 Mart olan bağımsızlık hareketinin başladığı günde uygulanacağı (infaz edileceği) ifade edilmektedir. Bangladeş hükümetinin tavrına bakıldığında öyle görünüyor ki 16 Aralık ihtimali daha kuvvetlidir. İnsan hak ve özgürlüklerini hiçe sayan hukuk dışı bu karara karşı kamuoyunu doğru bilgilendirmek Cemaat-i İslami Partisi liderlerine yönelik haksız ve siyasi maksatlı verilen idam kararını engellemek, Bangladeş yönetimini telafisi mümkün olmayan bu yanlıştan vazgeçirmek için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz.

Zora Talip Olundu

Zulmün asla payidar olamayacaktır ve özgürlük elbet bir gün gelecektir. Dünya Müslümanları elbet bir gün  bir araya gelecektir” diyen  Karamollaoğlu D-8 in ivedilikle harekete geçirilmesi gerektiğini ve D-8 in acilen İslam birleşmiş milletlerini kurması gerektiğini  zalimlerin önünde dimdik durulması için bunun şart olduğunu söyledi. Daha sonra teşkilat çalışmalarına geçen Karamollaoğlu teşkilat mensuplarının büyük bir mücadele verdiğini zor bir zamanda zor bir görev üstlendiklerini ve zora talip olduklarını söyledi.

Büyük Türkiye İçin

Teşkilat mensuplarının bir binanın tuğlaları gibi bir araya gelmeleri gerektiğini  söyleyen Karamollaoğlu  yaşanabilir bir Türkiye  yeniden  Büyük Türkiye ve yeni bir Dünyanın siz teşkilat mensuplarının omuzlarında yükseleceğini söyledi  çalışmalara son sürat devam edilmesi gerektiğini söyleyen Karamollaoğlu yanı başımızdaki Suriye’deki zulmün  dünyanın öbür ucundaki bir haksızlığın giderilmesi için sürekli çalışılması gerektiğini söyleyerek. Çalışmalardan memnun kaldığını söyledi. 



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu