Anahtar Kelimeler:

Vali kurumlara talimat verdi!

Vali kurumlara talimat verdi!

 Haber etkisini gösterdi

MKE sınavı ile ilgili hazırlıklar sürerken, sınava girmek için il dışından gelip sahte ikametgâh belgesi çıkarmaya çalışanlar konusundaki haberimiz üzerine Vali harekete geçti…

Haber üzerine çalışma

MKE’nin yeni sınavı için hazırlıklar sürüyor. Önümüzdeki günlerde 150 kişi için sınav yapılacak. Bunu öğrenen bir çok kişinin il dışından gelerek Kırıkkale’de kendilerini ikamet gediyormuş gibi göstermeye çalıştığı gözleniyor. Sınava girebilmek için Kırıkkale’de ikamet etme şartı yer alıyor. Konuyla ilgili olarak sitemizde çıkan haber üzerine Vali Ali Kolat harekete geçti.

Vali talimat verdi

Edinilen bilgiye göre Vali Kolat Nüfus İl Müdürlüğü yetkililerini makamına çağırarak konuyla ilgili olarak bilgi aldı. Kolat’ın bu konuda bir sorun ve usulsüzlük yaşanmaması için gerekli talimatı verdiği bildirildi. Kurum yöneticilerinden daha önceki yıllarda yaşananlar konusunda Vali’nin bilgi aldığı da kaydedildi. Bu talimata göre usulsüzlüğün önüne geçilecek.

Uygulama nasıl olacak?

Bu yıl geçen yıllardaki gibi bir durumun yaşanmaması için “şüpheli müracaat” ve “askı” sistemi uygulanacak. İkametgah müracaatı için gelenlerden durumu şüpheli görünenler askıya alınacak ve polis tarafından burada gerçekten uzun zamandır ikamet edip etmediği araştırılacak. Bu süre zarfında da müracaat yapılmayacak. Durum netleşince buna göre hareket edilecek.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu