Anahtar Kelimeler:

Mikro Kredi İşe Yarıyor

Mikro Kredi İşe Yarıyor

 634 Bayan Kredi Kullandı!

Mikro Kredi Ofisi Müdürü Murat Bozkurt’u, KOSGEB Müdürü Ali Sevinç ve Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Neslihan Kardemir’i ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı...

Vali Ziyaret Etti

Vali Kolat, Mikro Kredi Ofisi ziyaretinde, İl Özel İdare Genel Sekreteri Atanur Aydın, Mikro Kredi Ofisi Müdürü Murat Bozkurt ve mikro krediden faydalanan bayanlar tarafından karşılandı. Verilen bilgilerde; bugüne kadar 634 bayana 949.736 TL tutarında kredi kullandırıldığı belirtilerek mikro kredi çalışmaları konusunda önemli başarı elde edildiği belirtildi. Vali Kolat, yaptığı açıklamada mikro kredi çalışmalarını başarılı bulduğunu, dağıtılan kredilerin geri dönüşümlerinin bayanlarımız tarafından düzenli şekilde ödendiğini, 700’e yakın bayanımıza aile bütçelerine katkı sağlayıcı desteklerin verildiğini söyledi.

Krediye Hak Kazandılar

Vali Kolat, ziyarette mikro krediden yararlanan bayanlarla sohbet ederek bilgi aldı. Vali Kolat, bayanlarımızın üretimleriyle kendi patronları konumlarına geldiklerini, balık tutmayı öğrenerek aile bütçelerine önemli katkı sağladıklarını ifade etti. Mikro kredi ofisinden aldığı kredilerden faydalanan bayanlar açtıkları işyerinde imal ettikleri ürünler hakkında bilgi alan Vali Kolat, 1 adet bayan çantası alarak ücretini ödedi. Daha sonra Vali Kolat mikro kredi almaya hak kazanan Nazmiye Sağlam, Müjgan Akyıldız ve Kadriye Boytaş’a kredilerini verdi.

KOSGEB Çalışmaları

Vali Kolat’ı KOSGEB ziyaretinde KOSGEB Müdürü Ali Sevinç ve KOSGEB çalışanları karşıladı. Vali Kolat, KOSGEB’in tanıtılmasının yapılmasını isteyerek, nasıl işadamı olunması gerektiği konusunda yatırımcıların bilgilendirilmesinin faydalı olacağını söyledi. Vali Kolat, işyerlerinin mutlaka ziyaret edilerek yatırımcılarla birebir görüşülmesini, KOSGEB destekleri hakkında bilgi verilmesini ve hazırlanan projelerin KOSGEB kredilerinden yararlanılması için yardımcı olunmasını, taahhüt edilen kredilerin mutlaka verilmesi gerektiğini söyledi.

Tabiat Parkı Çalışması

Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ziyaretlerinde, Şube Müdürü Neslihan Akdemir ve çalışanlar tarafından karşılanan Vali Kolat, birimleri gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Verilen bilgide Müdürlüğün, Karaahmetli Tabiat Parkı ile yakından ilgilendiği, ayrıca kara avcılığı ve bio çeşitlilik gibi alanlarda çalışmalar yaptığı belirtildi. Vali Kolat, avcıların yasal çerçevede kara avcılığı yapmalarının sağlanılmasını söyleyerek, Karaahmetli Tabiat Parkının fiziki yapısının tamamlanmasıyla ilimizin önemli bir doğal parka kavuşacağını söyledi.



  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli