Anahtar Kelimeler:

TSO'da Gündem Konuşuldu

TSO

 AK Parti Genel Merkez Halkla İlişkiler Başkanlığından gelen yazı doğrultusunda sivil toplum örgütlerine ziyaretler başladı. Bu bağlamda Ak Parti il Başkanı Mehmet Demir, il başkan yardımcıları, ile birlikte Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ettiler.

TSO’yu Ziyaret Ettiler

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemalettin Akdoğan ‘ı ziyaret eden Ak Parti ekibi Gündemdeki konular ile ilgili olarak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim kurulu üyelerini bilgilendirdi. Türkiye’nin son durumu, Kırıkkale’nin son durumu hakkında bilgiler veren Ak Parti il Başkanı Mehmet Demir, Türkiye’nin en önemli 3 sorununun olduğunu ifade ederek bu sorunların Allah izin verirse Ak Parti’nin çözeceğini ifade etti. Başkan Demir, “Kamuoyu tarafından da Bilindiği gibi en önemli sorunların başında Terör, Suriye ve Mecliste şu an olan Yerel Yönetimler yasası ve Siyasete 18 yaş uygulaması gündemde yerini koruyor.

Terörden Bahsedildi

İlk olarak bugün burada terör konusundan bilgi vermek istiyorum, Terör örgütü artık iyice köşeye sıkışmış vaziyette. Hükümetimiz bütün hassasiyetini bu konuya ayırmış ve olanca gücüyle imkanıyla yaz kış demeden bu sorunun kökünü çözmek için gayret sarfediyor. O bölgede yaşayan kürt kardeşlerimiz bu olayın en son örneğini geçtiğimiz günlerde PKK’ya karşı göstermiştir. Öğretmenleri kaçırılan öğrenciler ve aileleri PKK’ya karşı vermiş olduğu tepkisi ile öğretmenlerini geri almıştır. Bu gösteriyor ki orada vatandaşlarımız artık PKK’nın nasıl bir örgüt olduğunu anlamıştır,Kürt kardeşlerimize sıkan, okullara Molotof kokteyli atanların kendilerinden olmadığını görmüş ve Başbakanımızın Genel kongrede ki sesine kulak vermiştir. Kürt kardeşlerimizi o gün öğretmenlerine sahip çıkmalarından ötürü teşekkür ediyorum.

Suriye Konuşuldu

Yine bir diğer gündem maddelerin başında Suriye geliyor, Muhalefet hükümetimize Suriye üzerinden  yükleniyor,inanın buna sırf muhalefet olsun diye Ak Partiye yükleniyorlar. Çünkü biz güçlü ve büyük bir devletiz, Yanı başımızda olan olaylardan dolayı Suriye ye kulak tıkayayamayız, çünkü Suriye ile uzun bir sınırımız var ve oradaki olaylar bizi yakından ilgilendiriyor. Hali hazırda Esed yönetimi babasından aldığı görevi yıllardır demokrasisiz bir şekilde ülke yönetmektedir ve orada yaşayan insanların sorunlarına kulak tıkayan bir yönetim var. Ancak Türkiye yaşanan bu gelişmeler sessiz kalmayarak demokrasiden uzak Esed yönetimine Suriyeli vatandaşlara sahip çıkarak bir ders vermiştir.

Büyükşehir Meselesi

Ülkemizi yakından ilgilendiren bir başka konu ise Yerel yönetimler yasası ve 18 Yaş seçilme hakkı inanıyorum ki bu iki konuda da vatandaşlarımız bize destek verecektir. Bilindiği gibi yeni düzenleme ile 18 il belediyemiz daha Büyükşehir Belediyesi olma hakkını elde etti ve bu yasa Meclisten geçti. Büyükşehir yasası ile ilgili olarak örnek vermek gerekirse il belediyesi iken yaklaşık 510 milyon gelen Antalya belediyesine il büyükşehir belediyesi olduktan sonra gelecek olan para 940 Milyon olacak yani yüzde yüz bir artış olacak ve böylelikle vatandaşlarımız Belediye tarafından daha çok hizmetle tanışmış olacak. Son olarak bugün Meclis gündeminde olan 18 Yaşında seçilme hakkını ele almak istiyorum.

Yatırımcıya Yardımcı Olun

Bildiğiniz gibi bu yasaya da muhalefet tepki gösteriyor, ve bu olayın saçma olduğunu ve meclisin 18 yaşındaki gençlerle dolacağını savunuyor, 18 yaşındaki bir çocuğun orada ne işi olduğunu soruyorlar. Ama sanki kendileri bu koltukların kendilerine ait olduğunu zannediyorlar. Biz Ak Parti olarak koltuğa bağlı değil halkımıza bağlı bir yönetim anlayışı sergiliyoruz” dedi. Kırıkkale Ticaret Odası Başkanı Cemalettin Akdoğan ise iktidarın bir nebze daha sanayicinin ve yatırımcının yanında olması gerektiğini ifade etti. Akdoğan ayrıca gündemdeki 18 yaşında seçilme hakkını ise kararın doğru bulmadıklarını ifade etti. Kırıkkale’nin yeni dönemde Güçbirliği ile bir yol kat etmeye başladığına da değinen Akdoğan Yapılan ve yapılacak olan her faydalı çalışmanın TSO olarak yanlarında olduklarını ifade etti. Ziyaretin ardından toplu fotoğraf çekinildi. 



  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli