Anahtar Kelimeler:

Sendikadan Eylemli Açıklama!

Sendikadan Eylemli Açıklama!

 KESK Kırıkkale Şubeler Platformu Eğitim Sen Şube Başkanı Yüksel Şahin Türkiye’nin gündeminde olan eğitim, ekonomi ve güncel konular hakkında yazılı bir açıklama yaptı

Açıklama Yaptılar

‘Yaşanan sorunların daha da derinleştirilmesini değil, çözüm istiyoruz’’ diyen Şahin, 29 Ekim kutlamalarında çıkan olaylara da değindi. Şahin, “Eğitim alanında yaşanan sorunlar 4+4+4 dayatmasıyla daha da artmıştır. 1.sınıfa başlayan 5 yaş çocuğunun yaşadığı sıkıntılardan, seçmeli derslerin seçimine kadar ve sınıf öğretmenlerinin alan seçimlerinin değişikliğine kadar birçok alanda sorunlar katlanarak artmıştır. Ulaşımda yüzde 20’nin üzerinde; doğalgazda yüzde 30’un üzerinde; elektrikte yüzde 20’nin üzerindeki zamlara karşı, ücret zammı kamu emekçilerine ortalama yüzde 6, asgari ücretiyle ise yüzde 4,5 yapılmıştır. Ve zamlar hala devam ediyor.

Ölüm Galip Gelmesin

Cezaevlerinde başlayan açlık grevlerinin 56. Gününe geldiğimiz bugün, ölüm riskleri artmıştır. Ölüm orucunda olanlar öncelikle insandır. İnsan hayatı kutsaldır. Ölüm olmadan ölümler durdurulsun. Bilindiği gibi 1980 yılından bu yana Türkiye cezaevlerinde 144 kişi açlık grevleri ve ölüm oruçları nedeni ile yaşamını yitirmiştir. Yaşanan sorunlarla bugün ki açlık grevlerinin de 1982-2007 yılları arasında olduğu gibi ölümlerle sonuçlanma riski yüksektir. Acıların tekrarlanmaması için herkes sorumlu davranmalıdır. Bütün kamuoyunu; ölümün değil yaşamın galip gelmesi için sorunun değil çözümün bir parçası olmaya, çözüm için hep birlikte olmaya davranmaya çağırıyoruz” dedi. 



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu