Anahtar Kelimeler:

HİÇ BEKLENMEDİK OLAY!

HİÇ BEKLENMEDİK OLAY!

 AK Parti’de dün gerçekleştirilen bayramlaşma töreninde beklenmedik bir olay yaşandı ve bu olay huzursuzluğa yol açtı…

Albayrak’ta Katıldı

AK Parti’nin Kurban Bayramı bayramlaşma töreni dün gerçekleştirildi. Öğlen saatlerinde partide yapılan bayramlaşma törenine geniş katılım oldu. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Milletvekilleri Oğuz Kaan Köksal, Ramazan Can, Belediye Başkanı Veli Korkmaz ve diğer başkanlar, İl Başkanı Mehmet Demir ve kalabalık bir HAS Parti gurubu ile eski milletvekili Kemal Albayrak katıldı.

Beklenmedik Gelişme

Bayramlaşma töreninde şehirde uzun süredir konuşulan bir konu da gün yüzüne çıktı. Bu konu, HAS Partililerin ve özellikle Kemal Albayrak’ın AK Parti’ye katılacak olmasıydı. Bundan rahatsızlık duyan AK Partililerin rahatsızlığını bizzat partinin Kırıkkale’deki en tepe sorumlusu olan Beşir Atalay göstermiş oldu. Atalay’ın protokolde oturan Kemal Albayrak’ın partililer arasında oturmasını istediği öne sürülürken, bu durum gerginliğe yol açtı.

Albayrak’a Karşı Tavır

Atalay’ın bayramlaşma törenindeki bu tavrı ve diğer reaksiyonları dikkat çekerken, bayramlaşma töreni gergin bir havada geçti. Atalay’ın Albayrak için yukarıdaki talebi parti yönetimine ilettiği öne sürüldü. Ayrıca, bayramlaşma törenindeki konuşmasını uzun tutunca, salonda homurdanmalar oldu. Bunun üzerine Atalay’ın konuşma yapması beklenen Oğuz Kaan Köksal ve Ramazan Can yerine de konuşma yapacağını söylediği kaydedildi.

Söylentiler Doğruymuş!

Bu iki gelişme bayramlaşma törenine damga vurdu. AK Parti’nin Kırıkkale’de HAS Partililere karşı bir rahatsızlık duyduğu epeydir konuşuluyordu. Bu olay konuşulanların ne kadar doğru olduğunu gösterdi. Bu gelişmeden sonra rahatsızlığın giderek artması bekleniyor. Başbakan Erdoğan’ın HAS Partilileri AK Parti bünyesine katmaya çalıştığı gözlenirken, Kırıkkale’de Başbakan Yardımcısı Atalay’ın sergilediği tavır Başbakan’ın tavrı ile çelişti. Kırıkkale’de yaşanan bu olayın basını yansıyarak Başbakan’ın dikkatini çekmesi bekleniyor.

Ahde Vefa Olmalıydı

Kemal Albayrak, AK Parti’nin kurucular kurulu üyeleri arasında yer almıştı. HAS Partide de aynı görevi almıştı. Kırıkkale’de güçlü bir tabanı olan Albayrak’a karşı Atalay’ın takındığı tavır kınanıyor. Atalay, rektörlük görevinden alındığında kendisine destek veren ilk kişilerden biri de Kemal Albayrak olmuştu. Atalay’ın Albayrak’a ahde vefa göstermemesi ve protokol yerine partililer arasında oturmasını istemesi Albayrak’a karşı yapılmış çok büyük bir ayıp olarak nitelendi.

Atalay’a Hiç Yakışmadı

Atalay’ın Oğuz Kaan Köksal ve Ramazan Can için de yaptığının, onlara bayramlaşma töreninde konuşma hakkı vermeyerek, “Onların yerine de ben konuşurum” demesinin bir başka ayıp olduğu ifade edildi. Bir çok partili, “Biz Kırıkkale’de sayın Atalay’a ulaşmıyoruz. İş yükü fazla. Sayın Köksal ve Sayın Can ile daha çok görüşüyoruz. Onları elbette dinlemek isteriz. Ama sayın Atalay’ın onlara yönelik bu tavrı hiç yakışık almadı” dediler.

Başbakan’ın Tam Tersi

Atalay’ın bayramlaşma töreninde sergilediği bu tavır Kırıkkale’de günün konusu oldu. Bu hadisenin uzun süre de konuşulması bekleniyor. AK Parti Türkiye genelinde bütünleşmeye ve daha da güçlenmeye çalışılırken, Kırıkkale’de ikilik çıkarılmaya çalışıldığı ve bunun da bizzat AK Parti’nin en önemli ismi tarafından yapılmaya çalışıldığı konuşuluyor. Muhalefete de bu anlamda büyük koz verilmiş oldu.

Vatandaşların Yorumu

Gelişmeleri gün içinde değerlendiren birçok kişi, “Demek ki HAS Partililerin ve özellikle tabanı güçlü olan Kemal Albayrak’ın AK Parti’ye geçmesine yönelik rahatsızlık doğruymuş. Bundan en çok Atalay’ın rahatsız olduğu görüldü. Belki de parti yönetimi Atalay’ı bu konuda etkilemiş olabilir. Ama şu bir gerçek ki bir rahatsızlık var. Başbakan bütünleşme sağlamaya çalışırken, yardımcısının bu bütünleşmeye zarar verecek bir tutum sergilemesi çok dikkat çekici. Başbakan bunu nasıl değerlendirecek doğrusu merak ediyoruz” yorumunda bulundular.

Sürekli Erteleniyordu

Bu arada yaşanan bu olay İl Başkanı Mehmet Demir ve parti yönetimini de gündeme getirdi. Demir yönetimi de Kırıkkale’de HAS Partililere karşı, özellikle de Kemal Albayrak’a karşı bir tavır sergiliyordu. Türkiye genelinde bir çok ilde HAS Partililerin AK Parti’ye geçiş töreni yapılırken, Kırıkkale’de yapılmamıştı. Üstelik geçiş töreni sürekli erteleniyordu. Bu ertelemenin sebebi de böylece ortaya çıkmış oldu.



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli