Anahtar Kelimeler:

Şehirde Bayram Telaşı

Şehirde Bayram Telaşı

 Alışveriş Sürüyor

Kurban bayramının gelmesi ile Kırıkkale’nin işlek caddeleri hareketlendi. Bayramın Vazgeçilmezlerinden olan şeker, kolonya, bıçak, saç ve kömür satışları rağbet görüyor.

Bıçaklar Bileniyor

Kurban kesimi için hazırlıklarını sürdürten vatandaşlar, özellikle bıçak bileyleyenlerin işlerinin yoğunluğu gözlerden kaçmıyor. Bileyciler bıçak bileyletmek isteyen vatandaşlara hizmet yetiştirmekte zorlandıklarını söylerken, bıçak satışlarının da çok iyi olduğunu dile getirdiler. Vatandaşlar ise, hayvanların eziyet çekmemesi için bıçaklarını bileylettiklerini dile getirdiler.

Şeker Alıyorlar

Bayramın vazgeçilmezi olan şeker tezgâhlarına olan ilgide gözlerden kaçmıyor. Vatandaşlar özellikle bayramlaşma için gelen çocukların her tür şekere rağbet gösterdiklerini söyleyerek “ onları şekersiz göndermek bizlere yakışmaz, kapımızı çalan her çocuğun ağzını tatlandıracak bir şekerimiz olmalı” değerlendirmesinde bulundular. Şekerciler ise geçen yıl ki şeker fiyatları ile bu yıl ki fiyatların aynı olduğuna dikkat çekti.

Mangal Ve Sac…

Kurban bayramında en çok rağbet edilen şeylerden birisi de mangal ve saç. Vatandaşlar kurbanın kesiminin hemen ardından ya saç kavurma yapıyor ya da mangallarını ateşliyor. Bu nedenle şehir merkezinde bayramlıkların arasında mangal kömürü ve saç satışları da dikkat çekiyor. Satıcılar ise kendilerine gösterilen ilgiden oldukça memnun. 



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli