Anahtar Kelimeler:

Pazar Yeri Durgun

Pazar Yeri Durgun

 Kırıkkale arpalık çukuru mevkiinde kurulan kurban pazarında satıcılar, bayrama sayılı günler kalmasına rağmen durgunluktan şikayetçi…

Saman Karaborsa Oldu

Toplam 300 çadırın yer aldığı Kırıkkale Kurban Pazarında Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen kurbanlıklar yer alıyor. Büyük maliyetlerle hayvanlarını satmak için getiren satıcıların ise en büyük  derdi hayvanların besin kaynağı olan saman fiyatlarının artması. Saman fiyatlarının artmasından dolayı maliyeti karşılamakta zorlandıklarını belirten satıcılar; “Saman bizim için karaborsa oldu.” diye konuştu.

Zararına Satış Yapıyoruz

30 yıldır hayvan besiciliğiyle uğraşan ve bayram için Erzurum’dan büyükbaş hayvan getiren Gökhan Ağırbaş; “Satışlar çok durgun şu anki fiyatlar tamamen bizim zararımıza oldu. Maliyetimizi karşılamakta güçlük çekiyoruz” dedi.  Fiyatların geçen yıla oranla yüzde 50 düşüşte olduğunu belirten Mehmet Tunçkılıç ise devletten aldıkları kredilerden yakındı. Tunçkılıç; “ Devlet bu krediyi hiç vermeseydi daha iyiydi. Kredi fiyatlarının düşük olması sonucu herkes hayvan besiciliğine yöneldi. Şu anda pazarda hayvan çok ama talep yok.” Diye konuştu. Kurban fiyatlarının düşüklüğünden yakınan bir diğer satıcı Mehmet Akyürek ise bu iş için büyük emekler verdiklerini ancak karşılığını alamadıklarını belirtti.

Emeklinin Kurbanlık Alması Zor

Pazarda satıcıların fiyatları ucuz olarak değerlendirmesinin yanı sıra kendi açısından değerlendiren vatandaş ise kurbanlıkların pahalı olmasından yakınıyor. Kurban fiyatlarını kendi bütçeleri için oldukça pahalı olduğunu belirten Nazir Atik, “Emekli maaşımla kurbanlık almam mümkün değil. Bu fiyatlar biz emekliler için pahalı. Kurbanlık almak için bayram gününe kadar beklemeyi düşünüyoruz” dedi.

Öncelik Kırıkkaleli Satıcıların Olmalı

Erzurum, Çorum, Yozgat gibi farklı illerden hayvanların bulunduğu kurbanlık pazarında satıcının bir diğer şikayeti ise başka illerden hayvanların Kırıkkale’ye getirilmesi. Diğer illerde kendilerinin hayvan pazarlarına alınmadığını belirten satıcılar; “Buraya dışarıdan fazla mal geldiği için kendi hayvanlarımızı satamıyoruz. Belediyeden ricamız bir dahaki yıl dışarıdan satıcıların gelmemesi ve önceliğin Kırıkkaleli hayvan satıcılarına verilmesidir” dedi.



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli