Anahtar Kelimeler:

FİYATLAR NASIL OLACAK!

FİYATLAR NASIL OLACAK!

 Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı`nın ithal hayvan getirilmeyeceğini açıklamasının ardından kurban pazarları erken hareketlendi. Fiyatların geçtiğimiz yıla göre düşük seyredeceğini ileri süren sektör temsilcileri, ithal hayvan getirilmemesinin kesilecek kurban sayısını artıracağını düşünüyor

 

KURBANLIK FİYATLARI

Geçen sene 800 liradan satılan küçükbaş kurbanlıklar bu sene 600-700 liradan, 8 bin liradan satılan büyükbaş hayvan fiyatlarının da 6,5 bin liradan alıcı bulması bekleniyor.  Ulusal Kırmızı Et Konseyi Araştırma ve Danışma Kurulu Başkanı Vekili Muhsin Yıldız, kurbanlık hayvan fiyatlarının geçtiğimiz seneye oranla en az yüzde 10 indirimli satılacağını söyledi.  Sene boyunca bekledikleri Kurban Bayramı öncesi yüzlerce kilometre yol kat ederek büyükşehirlere hayvan getiren satıcılar bu sene fiyatların geçen yıla oranla önemli ölçüde düştüğünü dile getiriyor. 

 

PAZARI BEKLİYORLAR

Saman fiyatlarının artması hayvan yetiştiricilerini sıkıntıya soktu. Samanla birlikte diğer girdi maliyetlerinin yükselmesi besicilerin umutlarını Kurban Bayramı`na bağlamasına sebep oldu. Hükümetin bayram öncesi ithal canlı hayvana destek vermemesi sebebiyle kurban pazarlarında bu sene tamamen yerli hayvan satılacak olması besicilerin beklentilerini artırdı. Kırıkkale’de kurban satışı başlamış durumda. Fiyatların geçen sene ile aynı olduğu gözleniyor. Besiciler kurban pazarının açılmasını bekliyorlar. Pazar açılınca satışların da artacağı düşünülüyor.

 

SAMAN FİYATI YÜKSEK

Kırıkkale’deki kurban satıcıları yem ve saman fiyatlarının yüksekliğinden yakınıyor. Bu iki ürünün kurban fiyatlarına yansıyabileceğini söylüyorlar. Fiyatlarda şimdilik bir etki görülmüyor. Ancak önümüzdeki günlerde bu etkinin hissedilebileceği kaydediliyor. 



  • Cuma 37.1 ° / 24 ° Güneşli
  • Cumartesi 39.2 ° / 25.7 ° Güneşli
  • Pazar 38.3 ° / 25.5 ° Güneşli