Anahtar Kelimeler:

BESİCİLERE UYARI!

BESİCİLERE UYARI!

 "Hayvan Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele" programı gereği kent genelinde büyükbaş hayvanlara 2012 Sonbahar dönemi şap aşılama kampanyasına başlayacağı bildirildi.

 

AŞI YAPILACAK

Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, bakanlığın Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü`nün 2012 yılı "Hayvan Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele" programı gereği kent genelinde büyükbaş hayvanlara 2012 Sonbahar dönemi şap aşılama kampanyasına başlayacağı bildirildi. Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe müdürlüklerinde görevli, 9 veteriner hekim ve 10 veteriner sağlık teknisyeninden oluşan aşılama ekipleriyle il merkezi ile 8 ilçe merkez ve köylerinde 17 Eylül-17 Kasım tarihleri arasında aşılama yapacağı kaydedildi.

 

BİLGİ VERİLDİ

Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şubesi ve İlçe Tarım Müdürlükleri tarafından yürütülecek olan şap aşılama kampanyalarında kullanılacak olan aşıların uygulama ücreti hariç, ücretsiz olacağı ifade edildi. Çift tırnaklı hayvanlarda et ve süt veriminde büyük ekonomik kayıplara neden olan ve direk tedavi edilemeyen şap hastalığının mücadelesinde en etkili yol olan aşılama çalışmalarına karşı bütün çiftçilerin gerekli hassasiyeti göstererek aşılama ekiplerine yardımcı olmaları ve hayvanlarını aşılatmaları gerektiği belirtilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

 

AÇIKLAMA OLDU

"2012 yılında desteklenecek olan anaç sığır işletmeleri, sığırlarını ekim ve kasım ayları süresinde şap aşısı ile aşılattırmaları ve bu bilgilerin Türkvet veri tabanına kayıt edilmesi halinde destekleme alabileceklerdir. Aksi halde diğer tüm koşullar sağlansa bile hak ediş belgesi düzenlenmeyecektir. Büyükbaş hayvanlarımızı şap hastalığından korumak için tüm büyükbaş hayvanların kampanya döneminde aşılanması önemli olup, aşı yaptırmayanlar hakkında 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu 36. maddesinin birinci fıkrası (a) bendine göre 5 bin 937 lira, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu hükümleri gereği idari para cezası verilecektir.



  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı