Anahtar Kelimeler:

FİYATLAR NEDEN YÜKSELDİ!

FİYATLAR NEDEN YÜKSELDİ!

 Kırıkkale Kuyumcular Derneği Başkanı Rıza Ulusoy, altın fiyatlarının yükselmesinin nedeninin Dünya Merkez Bankasının altın toplaması olduğunu söyledi.

 

ULUSOY BİLGİ VERDİ

Kırıkkale Kuyumcular Derneği Başkanı Rıza Ulusoy, altın fiyatlarının yükselmesinin nedeninin Dünya Merkez Bankasının altın toplaması olduğunu söyledi. Ulusoy, yaptığı açıklamada, özellikle İran`ın altın toplaması ve Amerika Merkez Bankası`nın altın fiyatlarının yükselmesi için piyasadan altın çekmesi sonucu, altının değerinin yükseldiğini kaydetti. Altının değerinin yükselmesinin beklendiğini ifade eden Ulusoy, şöyle konuştu:

 

NEDENİNİ ANLATTI

"Altın fiyatlarının yükselmesinin başka bir sebebi de altın ons değerinin artmasıdır. Ons değeri yükseldikçe altın fiyatları da yükselmektedir. Ons değeri şuanda bin 731 lirayken 15-20 gün önce ise bin 580 liraydı. Şuanda bir çeyrek altın 167 liraya çıktı. Altınının değerinin bundan sonrada düşmesi beklenmiyor ayrıca insanlarda şuanda altına hücum etmiş durumdalar. Ancak yerel piyasa dünya piyasasını çok etkilememektedir. Kırıkkale halkı biraz daha şanslı. Burada kar marjı düşük olduğu için altın fiyatları biraz daha ucuz." 



  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı