Anahtar Kelimeler:

Islah Çalışması…

Islah Çalışması…

 Kayseri Yolu Rekreasyon Projesi ve Dere Islah Çalışması başladı. Çalışma konusunda Kırıkkale Belediyesi’nden açıklama yapıldı ve bilgi verildi…

 

Çalışma Anlatıldı

Belediyeden çalışma konusunda şu bilgiler verildi: “Kayseri yolu kenarındaki derenin ıslahına yönelik çalışmalara başlandı. Terminal bölgesinden başlayarak Yahşihan mezarlığına kadar olan alanda park ve rekreasyon çalışmaları yürütülecektir. Çalışmalar kapsamında olan derenin toplam 2100 uzunluğuna betonarme kutu döşenerek bölgenin alt yapı sorunu çözülecek, aynı zamanda 120.000 m2 bir alanda park çalışması yapılacaktır.

 

Neler Yapılacak?

Proje kapsamında, 3500 metre yürüyüş yolu aksı üzerinde 180 adet uzun, 150 adet kısa modern aydınlatma direği, 24 adet sekizgen kamelya, fitness aletleri, banklar, çöp kovaları ve peyzaj elemanları bulunmaktadır. Baks döşenecek güzergahın aplikasyonları yapılarak, mezarlık girişinden başlayan kazı çalışmalarının 200 metrelik kısmı tamamlanmıştır. Dere ıslahı işleminin tamamlanmasıyla birlikte peyzaj çalışmalarına başlanacaktır.

 

Cazibe Merkezi Olacak

Bu projeyle dere yataklarının hafriyat deposu, çöp tenekesi olarak kullanılması ve gelişigüzel kanal döşenmesi engellenecek, dere yatakları içine yıllardır birikmiş olan atıkların oksijensiz ortamda bozulması sonucu koku üreten kimyasal reaksiyonu durdurup koku kaynağının kurutulmasına yardımcı olacaktır. Aynı zamanda Kırıkkale halkına kent dışında nefes alabilecekleri büyük ölçekli yeni bir yeşil alan da kazandıracak bu projeyle, kentsel dönüşüme açılan Devebağırtan mevkii cazibe merkezi haline getirilecektir.”



  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı