Anahtar Kelimeler:

Projelerini Anlattı

Projelerini Anlattı

 Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz Ramazan öncesi son yılları değerlendiren bir basın toplantısı düzenlendi. Bu kapsamda Belediye’nin çalışmalarının geldiği noktaları anlatan Korkmaz, gazetecilerin sorularını dört radyo canlı yayınından naklen cevapladı.

Basın Toplantısı Yaptı

Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi Kırıkkale’ye neler yapıldığını, hangi projede ne kadar ilerlendiğini, 2011 yatırımlarının tamamının bitmediğini, ayrıca 2012 yılında neler yapıldığını ve bu son bir senede neler yapılacağını anlattı. Korkmaz bu manada birçok konudan bahsederek, Kırıkkale gazetecilerini dört radyodan ortak olarak yayınlanan vatandaşların akıllarındaki soruları da cevapladı.

27 Milyonluk Yardım Yapıldı

İlk olarak bu mübarek ayın herkese hayırlar getirmesi temennisi ile başladığı konuşmasına Başkan Korkmaz, “Bu dönemde Belediyemiz bünyesinde bulunan Sosyal konsey aracılığıyla yaklaşık 3 bin 500 aileye erzak yardımında bulunduk. Bu yardım paraya vurulduğunda yaklaşık 5 Milyon TL’yi buluyor. Kırıkkale’nin yardıma muhtaç insanlarını asla ve asla unutmadık. Bu zamana kadar toplamda 27 Milyonluk bir yardım yapmışız” ifadesinde bulundu.

4 Cami Projesi Hayata Geçiyor

Başkan Korkmaz, “son yıllarda Kırıkkale’de bulunan cami sayısı 109’dan 125’e çıktığını ifade etmek istiyorum. Belediye olarak göreve geldiğimiz günden bu yana 4 cami yapacağımızı söylemiştik. Bu projelerimizi şu sıralar gerçekleştiriyoruz. Kırıkkale’nin dört önemli bölgesinde camileri vatandaşlarımız ile buluşturacağız. Ayrıca camilerde tadilatlarımızı da gerçekleştiriyoruz. Bakım çalışmaları da yapılıyor” diye konuştu.

Türkiye’nin En İyisi Olacak

2012 yılında alt yapı da çok büyük mesafe kaydettiklerini belirten Başkan Korkmaz, “Göreve geldiğimiz günden bu yana bir çok bölgede çalışmalarımız oldu. İlk yıllarda alt yapı sorunlarını halettik. Daha sonra bu projeleri zamana yayarak, hayvan pazarı, kesimhaneyi önümüzdeki kurban bayramına yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu kesimhane ve Pazar Türkiye’nin en iyi tesislerinden birisi olacak”

 

Merkez Muhteşem Oluyor

Kenar ve ana yol çalışmalarını Kurban bayramı öncesinde bitirmeyi hedeflediklerini kaydeden Veli Korkmaz, merkezde çekilen çileye değdiğini, bir çok vatandaşın tozdan ve çamurdan şikayetçi olduğunu ancak zaman geçtikçe bu sorunların azaldığını vatandaşımız gördükçe bu çalışmaları şikayetlerden vazgeçtiğini belirtmek istiyorum. Çünkü merkezimiz hakikaten yeşillendirme ve ışıklandırmalarında tamamlanmasının ardından muhteşem bir hal alacak” dedi.

Bir Ay İçerisinde Bitirilecek

Bu sene içerisinde 300 bin metrekare alan üzerinde kilit parke çalışmalarını tamamlayacaklarını söyleyen Başkan Veli Korkmaz, yine belediyenin bir çok hizmetinden bahsederek, andezit çalışmalarının bir ay içerisinde bitirileceğini belirtti. Korkmaz bu yıl içerisinde 50 bin ton asfalt atılacağını söyledi. Başkan Korkmaz ayrıca AKOS sisteminin çok önemsediklerini belirterek, bu konuda son aşamaya gelindiğini sözlerine ekledi.

Bizde Bu Konuda Mutluyuz

Skada sisteminden de bahseden Korkmaz, “Bu sistemin kontrolü Cuma günü bizim elimizde olacak yani çalışmalar bitecek. Bu sayede kayıp, kaçak sağlık su için çok önemli bir sistem biz her gün suyumuzu analizini yapıyoruz. İçme suyunda hiçbir sıkıntımız yok. Kırıkkale olarak en temiz suyu alıyoruz. Bizde bu konuda mutluyuz” dedi. Ayrıca Korkmaz 900 bin metrekare yeşil alan çalışması yaptıklarını belirtti.

Projeler Hızla Sürüyor

Katı atık tesisinde atıktan enerji üretimi çalışmalarına başladık diyen Korkmaz, “Şehrimin kimliği projesi hızla sürüyor. Gece kondu dönüşüm projesinde 342 konutun yapımı sürüyor. Son yıllarda 22 toplam yatırıma 70 milyon TL para harcanmıştır. Gecekondu dönüşüm projesine en fazla bin konut yapacağız. Daha sonra özel şirketlere devredeceğiz. Toplu taşıma konusunda bayramdan sonra bu işi çözmüş olacağız” dedi. 



  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı