Anahtar Kelimeler:

NELER OLMUŞ NELER!

NELER OLMUŞ NELER!

 Ergenekon davasında ifadesine başvurulan gizli tanık Kurşun, davanın tutuksuz sanıklarından eski Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek`in, İşçi Partisi`nin bazı faaliyetlerini finanse ettiğini söyledi.

GİZLİ TANIĞIN İFAÜDELERİ

Ergenekon davasında ifadesine başvurulan gizli tanık Kurşun, davanın tutuksuz sanıklarından eski Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek`in, İşçi Partisi`nin bazı faaliyetlerini finanse ettiğini söyledi. Jandarma İstihbarat için haber elemanı olarak da çalıştığını belirten Kurşun, jandarma tarafından tesettürlü kişiler ile tarikat yaşantısı süren kişilere yönelik fişleme yapıldığını anlattı. Kurşun, jandarma tarafından kapalı ve türbanlı kadınlara fiziksel taciz uygulandığını da ifade etti.

ÖZEL AÇIKLAMALAR

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen Ergenekon davasının öğleden sonraki oturumunda gizli tanık Kurşun`un ifadesinin alınmasına başlandı. Gizli tanık odasına alınan Kurşun, sesi ve görüntüsü bozularak salona yansıtılması sonrasında ifade vermeye başladı. 1970`li yıllardan itibaren Kırıkkale`de sosyalist gruplarla birlikte faaliyet gösterdiğini anlatan gizli tanık, 2004 yılında İşçi Partisi Kırıkkale örgütüne gidip geldiğini anlattı. Jandarma İstihbarat için haber elemanı olarak çalıştığını belirten gizli tanık, İşçi Partisi`nde şahit olduğu konuşmaları ve faaliyetleri Jandarma İstihbarat`ta görevli arkadaşlarına bildirdiğini, ama hiçbir işlem yapılmadığını söyledi. Kırıkkale CHP il binasını üs olarak kullandıklarını ileri süren gizli tanık, "CHP`de oturup çay demliyorduk. Bilgileri el yazısıyla yazıp Mustafa Koç`a veriyordum." dedi.

HELALLİK BİLE İSTEMİŞ!

Jandarmanın isteği üzerine cemaat ve tarikat içindekiler ile başörtülü öğretmen ve memurları fişlediklerini anlatan gizli tanık, jandarma tarafından kapalı ve tesettürlü kadınların fiziksel olarak taciz edildiklerini anlattı. Gizli tanık Kurşun, "Zorla türbanları çıkarılıyordu. İşe perukla gelmek zorunda kalıyorlardı. Hatta sağlık ocağında çalışan bir kadına çok zor kullanıldı ve vicdanım sızladığı için sonradan gidip helallik istedim. Kur`an kurslarına gece vakti baskınlar yapılarak Kur`an-ı Kerim arıyorlardı." diye konuştu.

İRTİCA TEHDİDİ

Gizli tanık, Doğu Perinçek ve İşçi Partisi tarafından Diyarbakır`da düzenlenen `Kardeşlik` adlı mitingi gibi bir çok faaliyetlerini dava sanıklarından eski Türk Metal Sendikası Başkanı Mustafa Özbek`in finanse ettiğini söyledi. Gizli tanık Özbek, Mustafa Özbek`in sendikayı babasının çiftliği gibi kullandığını belirtti. Kurşun, İşçi Partisi il başkanı vasıtasıyla Ankara`da İşçi Partisi Genel Merkezi`nde davanın tutuklu sanıklarından Bedri Gültekin ile tanıştıklarını anlattı. Gültekin`in, dönemin Genelkurmay Başkan Hilmi Özök`e `İrtica tehditini anlatan, milli mutabakat hükümeti kurularak yönetime el konulmasını isteyen` fakslar çekilmesini istediğini belirten gizli tanık, "Farklı il teşkilatlarından da bu şekilde faks çekilmesini istedi. Bu konuşmanın ses kaydını alarak jandarmaya götürdüm. Darbe gerçekleşmesi için kamuoyu oluşturmaya çalışıyorlardı." ifadesini kullandı.

SUÇ DUYURUSU YAPILSIN

Gizli tanık Kurşun, tanık olduğu bu ve benzeri konulara ilişkin 28 Şubat soruşturmasını yürüten Ankara Cumhuriyet Savcısına ifade vermek istediğini belirterek, "Ülkesini seven bir vatandaş olarak her türlü fedakarlığa varım. 28 Şubat sürecine katkıda bulunmak istiyorum. Bu konuda suç duyurusunda bulunulmasını istiyorum" dedi. İşçi Partili sanıklardan Adnan Akfırat ile 2001 Ulusal Kanal merkezine geldiğinde görüştüklerini belirten Kurşun, "İşçi Partisi`ne üye olmamı istedi. O zaman yaptığımız konuşmada özel bilgiler içeren bir çok haberler yaptıklarını belirterek bu haberlere ilişkin bilgileri nereden aldıklarını sordum. O da bana bu bilgilerin zarf içinde Genelkurmay`dan kendilerine geldiğini söyledi." şeklinde konuştu.

ANCAK BU KADAR OLUR!

Gizli Tanık Kurşun, Tuncay Özkan`ın fotoğrafı gösterilip `Tanıyor musun?` diye sorulduğunda "Cumhuriyet Mitinglerinden tanıyorum" dedi. Tuncay Özkan ise "Yüz yüze görmüş mü?" diye sordu. Başkan Özese`nin "Müdahale etmeyin, çıkarırım." uyarısı sonrasında da Özkan sorusunu yineledi. Bunun üzerine Başkan Özese`nin talimatıyla Özkan salondan çıkarıldı. İP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Önsel de Gizli Tanık Kurşun`un ifadelerine müdahale edince salondan çıkarıldı. Hıfzı Çubuklu`nını kızı ve avukatı Nazlı Çubuklu da bu duruma seseni yükselterek "Böyle yargılama olmaz. Sizin yaptığınız yargılama ancak bu kadar olur." tepki gösterdiği için Özese, dışarı çıkarılmasını istedi. Nazlı Çubukul çıkarken "Siz çıkarmadınız, ben çıkıyorum." diye bağırdı. Sanık Hıfzı Çubuklu ise "İnsanı tahrik ediyorsunuz, geriyorsunuz ortamı." diye tepki gösterdi.

BİR KURUŞ ALMADIM!

Başkan Özese İP Bedri Gültekin`in bazı sorularına izin vermeyerek "Böyle yargılama olmaz" dedi. Bu sırada emekli tuğgeneral Veli Küçük "Gerçekten böyle yargılama olmaz." diye bağırdı. Başkan Özese "Ben böyle soru sorulmaz anlamında söyledim?" diye konuştu. İP`li Bedri Gültekin`in avukatı İbrahim Erdoğan`ın "Kayıt cihazıyla İşçi Partisi`nde kayıt yaptığınızı söylediniz. Jandarma haber elemanı olarak ne kadar ücret ödeniyordu?" sorusuna sinirlenen Gizli tanık Kurşun "Bir kuruş almadım." dedi. Avukat Erdoğan`ın "Kaç İşçi Partiliyi fişlediniz?" sorusu üzerine "İşçi Partilileri değil, bize cemaatçileri fişletiyorlardı." cevabını verdi. Gizli Tanık Kurşun`un ifadesinin tamamlanması üzerine Başkan Özese, duruşma yarın saat 09.30`a erteledi. Özese, yarın yapılacak olan duruşmada, Musa Anter cinayetinde de adından bahsedilen PKK itirafçısı Adil Timurtaş`ın tanıklığına başvurulacağını söyledi.



  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı