Anahtar Kelimeler:

ESNAFLAR ŞİKÂYETÇİ!

ESNAFLAR ŞİKÂYETÇİ!

 Büyük alışveriş merkezlerinin (AVM) ve süpermarketlerin kuruldukları bölgenin sosyo-ekonomik yapısını bozarak esnaf çeşitliliğini azalttığı ifade edildi. Kırıkkale’de de yılların esnafları tasını tarağını toplayıp başka illere göç ediyor.

ESNAF ÇEŞİTLİLİĞİ AZALDI

Anadolu`daki küçük il ve ilçelerde açılan AVM`ler ve süpermarketlerin Anadolu esnafını bitme noktasına getirdiğini ve bu durumdaki esnafın da göç etmek zorunda kaldığı yetkililerce ifade ediliyor. Esnaf çeşitliliğinin azaldığını ifade eden yetkililer, “Mahallelerde artık konfeksiyoncu görmüyoruz. Mahalleler, berberler ve çay ocaklarına kaldı. Büyüklerin küçükleri yutmasına izin vermemeliyiz. Acilen, zaman kaybedilmeden `Perakende Yasası` çıkarılmalıdır." ifadelerini kullandılar.

ŞEHİR MERKEZİNE AVM YAPILMASIN

AVM`lerin Anadolu şehirlerine kaymaya başladığını belirten yetkililer, “Ekonominin kılcal damarları olan esnafın yok olmasına neden olan alışveriş merkezlerinin çoğu şehrin yeşil alanı olarak ayrılmış yerlerine yapılmaktadır. AVM bulunmayan 32 kente de merkez yapılması için çalışmalar var. 2012 sonu itibarıyla 340 alışveriş merkeziyle 9 milyon metrekare kiralanabilir alana ulaşılması hedefleniyor. Anadolu esnafı ve sanatkârı da çareyi göçte buluyor." Dünün itibarlı esnafının şimdi büyükşehirlerde işçi olduğunu kaydeden yetkililer, artık şehir merkezlerine alışveriş merkezi yapılmasına izin verilmemesini istedi. 



  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli