Anahtar Kelimeler:

Yerel Medya Konuşuldu

Yerel Medya Konuşuldu

 Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ile TRT`nin işbirliğiyle TRT Anadolu kanalında yayınlanan Anadolu`nun Sesi programının konukları Kırıkkaleli Avukat ve Köşe Yazarı Mustafa Babayiğit ile Manşet Gazetesi Yazıişleri Müdürü ve Köşe Yazarı Halil Halat oldu

Yerel Basın Konuşuldu

Mustafa Babayiğit, avukatlık, baro genel sekreterliği ve Sivil Toplum Kuruluşu üyeliğinin yanı sıra birkaç yıldır köşe yazarlığıyla uğraştığını söyledi. Babayiğit, yazılarında hukuk, tüketici hakları gibi konuları işlediğini, ayrıca gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulunduğunu belirtti. Kırıkkale`nin Sesi web sitesinde de yazılar yazdığını belirten Babayiğit, gazeteciliğin zor olduğunu, internet gazeteciliğinin ise kendine has başka zorlukları bulunduğunu söyledi. İnternet gazeteciliğinin yasal mevzuatının henüz tamamlanmadığını ifade eden Babayiğit, bu alandaki boşlukların sorunları beraberinde getirdiğini vurguladı. Gazetecilerin yazılı basında ya da internet ortamında bir haberi yaparken Basın Kanununu ve bazı terimleri bilmeleri gerektiğine dikkat çeken Babayiğit, bunları bilmemeleri durumunda yasal yaptırımlarla karşılaşabileceklerini belirtti.

 

Halat Telefonla Katıldı

Yerel medyanın önemini vurgulayan Avukat Mustafa Babayiğit, yerelde halkın sesini yöneticiye, medya aracılığı ile daha gür bir sesle duyurabildiğini açıkladı. Programa telefonla katılan Kırıkkale Manşet Gazetesi Köşe Yazarı Halil Halat ise gazetecinin kimi zaman suçlunun suçlu olduğunu bildiği halde yazamadığını, baş harflerini yazdığını iletti. Haber yazarken yerel medyanın daha fazla özen gösterdiğini aktaran Halat, başına hukuksal anlamda bir şey geldiğinde hakkını arayacak bir avukatı olmaması ve tazminatı karşılayamayacağı için daha dikkatli yazdıklarını belirtti. Halat, bu nedenlerden dolayı gazetecilere baro-cemiyet işbirliğiyle eğitim verilmesi gerektiğini dile getirdi.



  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli