Anahtar Kelimeler:

Yatırımcıya Gidecekler

Yatırımcıya Gidecekler

 Kırıkkale Güç Birliği Oluşumu’nun 6’ıncı toplantısı Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Beşir Atalay’ın başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda Atalay, Güç birliğinde alınan kararların meyvelerini verdiğini ifade etti. Güç Birliği heyeti önemli kuruluşları ziyaret edecek…

Yöneticiler Katıldı

Makine Kimya Endüstri Kurumu lokalinde gerçekleştirilen toplantıya Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Beşir Atalay başta olmak üzere Vali Hakan Yusuf Güner, Milli Savunma Komisyon Başkanı Oğuz Kağan Köksal, Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ekrem Yıldız, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemalettin Akdoğan, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman AGİAD Başkanı Musa Aksoy, Köstekli, STK temsilcileri katıldı.

Büyük Kapasiteye Sahip

Cuma günü temeli atılan Sulakyurt Barajı’nın Kırıkkale’ye ve o bölgeye büyük katkı sağlayacağını dile getiren Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Beşir Atalay, Sulakyurt Barajı proje ve yapım çalışmasının hızlanmasında Güç Birliği Platformu toplantısında alınan kararların büyük katkı sağladığını söyledi. Barajı’nın 2014 yılı Aralık ayında tamamlanacağını belirten Atalay, “Barajımız hem maliyet olarak hem de geniş alanın sulanabilirliliği açısından büyük kapasiteye sahip”

Değerlendirmeliyiz

Kırıkkale’nin sulama raporlarını ciddi bir şekilde takip edeceklerini vurgulayan Atalay, Kızılırmak’ı en iyi şekilde değerlendirmek için gerekli çalışmaları yaptıklarını söyledi. Güç Birliği Oluşum toplantılarında alınan kararların meyvelerini verdiğini ifade eden Beşir Atalay, “Teşvik Paketi’ni en iyi şekilde değerlendirmeliyiz” ifadesinde bulundu.

Kırıkkale Tanıtımı

Toplantıda Kırıkkale’nin tanıtımı için hazırlanan kitapçık da konuşuldu. Kitapçığın tanıtımı yapılırken, eksik ve noksanları gündeme getirildi ve bunların tamamlanması önerildi. Kitapta Kırıkkale’ye neden yatırım yapılması gerektiği konusunun öne çıkarılması istendi. Daha sonra ise Kırıkkale’ye yatırımcı çekmek için Güç Birliği Heyeti’nin yatırımcılara yapacağı ziyaretlerin tarihleri belirlendi. Güç Birliği heyetinin Ankara ve İstanbul’da önemli sanayi ve ticaret kuruluşlarını ziyaret edeceği bildirildi.

Stk’lara Ziyaret

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay başkanlığındaki heyet, önümüzdeki günlerde ATO, ASO, İTO, TÜSKON ve MÜSİAD’ı ziyaret ederek buralarda Kırıkkale’nin yatırım açısından tanıtımını yapacak ve Kırıkkale’nin yatırım için avantajlarını anlatacak. Atalay, Kırıkkale için bu ziyaretlerin çok önemli olduğunu söyledi ve ziyaret tarihlerinin belirlenerek, ziyaretlerin gerçekleştirilmesini istedi. Ziyaretlere kendisinin de özellikle katılacağını vurguladı.

Esnafın Durumu

Toplantıda son olarak, Kırıkkale’deki küçük ve orta ölçekli sanayi esnafının durumu ele alındı. Esnaf temsilcileri ve esnaflar, içinde bulundukları sıkıntıları anlattılar ve çözüm önerilerinde bulundular. Geç saatlere kadar süren toplantıda, esnafın durumuna ilişkin görüşmeler yapıldı. 



  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli