Anahtar Kelimeler:

Muhtarlıklar Kapanmayacak

Muhtarlıklar Kapanmayacak

 Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Naci Tekinay bir basın açıklaması yaparak, muhtarlıkların kaldırılmadığını aksine yeni çıkacak yasa ile güçlendirildiğini söyledi.

Yetkisi Artacak

Yaptığı açıklamada Tekinay, “Bazı basın yayın kuruluşları tarafından muhtarlıklar kaldırılıyor diye yayınlanan haberler üzerine İç İşleri Bakanı İdris Naim Şahin bir açıklama yapmış ve son noktayı koymuştur. Katıldığı bir programda kendilerine sorulan muhtarlıklar kaldırılıyor mu sorusu üzerine muhtarlıkların kaldırılmayacağını söyledi. Muhtarlıkların devletin en eski köklü birimlerinden olduğunu kaldırılması söz konusu değil yeni çıkacak köy kanunu ve mahalli idareler kanunu yasası ile muhtarlıkların yetkisinin artacağını ve daha yetkili olacağını açıklamıştı” dedi.

Hakları İyileştirilmeli

Bu konuda Bakan Şahin’e teşekkür ettiklerini söyleyen Tekinay, “Önümüzdeki yıllarda yapılacak olan yerel seçimlerde nüfusu iki binin altındaki ilçe ve belde belediyelerinin kaldırılması ile birlikte beldelerin köy olması durumunda muhtarlık sayılarında azalma olacak. Böyle önemli konuya açıklık getiren bakanımıza teşekkür ediyoruz. Başta Başbakanımız ve hükümet yetkilileri olmak üzere muhtarların ödeneklerinin özlük ve sosyal haklarının iyileştirilmesini talep ediyoruz” dedi. 



  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli