Anahtar Kelimeler:

Bayrağa Bakım Gerekiyor

Bayrağa Bakım Gerekiyor

 Otlar Kapladı

Kırıkkale`de, 43 ilin kesişme noktasındaki Bayrak Tepe`de bulunan `Anıt Bayrak`ın rengi, topraktan çıkan otlarla birlikte yeşile dönüştü.

Anıt Bayrak

Kırıkkale`de, 43 ilin kesişme noktasındaki Bayrak Tepe`de bulunan `Anıt Bayrak`ın rengi, topraktan çıkan otlarla birlikte yeşile dönüştü. Anıt bayrak, 29 Ekim 2006 tarihinde, Cumhuriyet Bayram`ında açıldı. Yapımında şehit çocuklarının da emeği bulunan Anıt Bayrağın yapımına, Kırıkkale Kent Konseyi Gençlik Komisyonu adına 13 ilköğretim okulundan 90 öğrenci katıldı.

Otlar Kapladı

Anıt bayrak için toprak zemin üzerinde 14 bin parke taş, özel beton ve 1 ton boya kullanıldı. Bayrağın çalışması için bir komisyon kuruldu. Bunlar 10-14 yaş grubundaki 90 gencin de içinde yer aldığı bir komisyondu. Tespit edilen alanda kısa sürede çalışmalara başlandı ve 4 aylık bir sürede anıt bayrak tamamlandı. Makine ve teknik araç kullanılmadan bayrağın alt zemini yapıldı. Parke ve kaldırım taşı kullanılarak yapılan bayrakta 600 metrekare iç alan bulunuyor. Bayrağın çevresindeki 55 dönüm arazi ise `Atatürk Ormanı` adı altında ağaçlandırdı.

Fark Ediliyor

Bayrağın sadece iç dizaynı için yaklaşık 30 bin liralık harcama yapıldı. Bayrak, bulunduğu tepenin konumu bakımından yapılan dizayn sayesinde dalgalanan bir bayrak görünümüne kavuştu. Bayrak, Doğu ve Karadeniz illeri ile Güney illerinden Batı illerine karayoluyla seyahat edenler tarafından rahatlıkla görülüyor.

Kapak Olmuştu

Anıt Bayrak, açıldıktan kısa bir süre sonra Newsweek dergisine kapak oldu. Daha önce Europe Dergisi ve Reuters Haber Ajansı`na konu olan proje, aynı zamanda internetteki `Yahoo` arama motorunda da dünyanın ilk 12 eseri arasında seçildi. Yeşile bürünen bayrak, vatandaşların tepkisini çekmeye başladı. Türk bayrağının kırmızıdan başka renginin olmayacağı vurgulandı.

Çare Bulunmalı

Türk bayrağının renginin kanlardan aldığını açıklayan vatandaş Osman Ceylan, Anıt bayrağın otlardan dolayı renginin yeşil olduğunu söyledi. Bayrağın boyasının da yok olduğunu belirten vatandaş Mahmut Veske, "Bayrak 43 ilin bağlantı noktasında bulunuyor. Bayrağın durumu Kırıkkale ve Türkiye`ye yakışmıyor. Yetkililer, buna çara bulsun." dedi.



  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu