Anahtar Kelimeler:

21 YAŞINDA GÖÇ ETMİŞ!

21 YAŞINDA GÖÇ ETMİŞ!

 Ata yurdu Keskin’i ziyaret eden Keskinli Ermenilerden Auto Cemcemoğlu, 21 yaşında göç ettiklerini söyledi ve bu konuda açıklamalarda bulundu.

KESKİN ÖZLEMİ BÜYÜK

İtalya`da yaşamlarını sürdürdüklerini açıklayan Auto Cemcemoğlu, 21 yaşında Türkiye`den İtalya`ya göç ettiklerini, fakat bağlarını koparmadıklarını söyledi. İtalya`da ticaretle uğraştıklarını belirten Cemcemoğlu, "İstanbul`a sık sık gelerek ticaret yapıyoruz. Bu sırada Türk dostlarımızla görüşüyoruz. Aramızda güçlü bağlarımız devam ediyor." dedi.

SUYU DEDESİ ÇIKARMIŞ

Dedelerinin yaşadığı toprakları görmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Onna Cemcemoğlu, "Dedemiz ve babamız 1926 yılında Keskin`den İstanbul`a göç etti. Dedem bize hep çıkardığı suyu anlatırdı. Biz de dedelerimizin doğup büyüdüğü toprakları görmekten son derece mutluyuz." diye konuştu. Her sene Keskin`e gelmek için çalışacağını söyleyen Cemcemoğlu, Keskin halkının misafirperverliğine hayran kaldığını kaydetti.

DAVETTE BULUNDU

Keskin’e gelen heyete Keskin Belediye Başkanı Bayram Sakallı ve Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz eşlik etti. Başkan Korkmaz, heyeti Celal Bayar’da ağırladı. Onlarla birlikte geziye katıldı ve eski günlerde neler yaptıklarını dinledi. Korkmaz, heyeti her zaman ziyarete beklediklerini de açıkladı ve davette bulundu. 



  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı