Anahtar Kelimeler:

Kutlamalara Start Verildi

Kutlamalara Start Verildi

Kırıkkale`de 19 Mayıs Atatürk`ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası kutlama etkinlikleri bugün yapılan "Gençlik Koşusu ve Halk Yürüyüşü" ile başladı.

Gençlik Haftası

Kırıkkale`de 19 Mayıs Atatürk`ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası kutlama etkinlikleri bugün yapılan "Gençlik Koşusu ve Halk Yürüyüşü" ile başladı. Kırıkkale Valiliği önünde start alan koşu ve yürüyüş Atatürk Bulvarı, İmam Hatip Kavşağı, Ankara Caddesi, Zafer Caddesi güzergahlarında devam ederek Cumhuriyet meydanında sona erdi. Yürüyüşe Kırıkkale Belediyesi bando takımı eşlik etti.

Katılım Yüksekti

Katılımın yüksek olduğu yürüyüşte, gençler dev Türk Bayrağı ve Atatürk posteri açtı. Yürüyüşe, Vali Yardımcısı Rıfat Ata, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur vatandaşlar, öğrenciler, izciler ve sporcular katıldı.

Meydanda Program

Cumhuriyet Meydanında devam eden programda, Atatürk anıtına çelenk konuldu. Akabinde saygı duruşunda bulunarak istiklal marşı okundu. Öğrencilerin gençlik andını ve günün anlamını belirten konuşmayı okumalarının ardından bir konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü, "Bahar, zindelik, sağlık demek. Bahar, mutluluk, ışıltı demek. 19 Mayısta, gençlik, sağlık, mutluluk, Türkiye Cumhuriyeti demek. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun`a çıkarak başlattığı, Türk`ün dirilişi, Anadolu`nun dirilişi şükürler olsun ki Türkiye Cumhuriyetinin doğuşunu müjdeliyor" dedi.

Kutlamalar

Gençlik Haftası münasebetiyle bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Rıfat Ata, "Mondros mütarekesinden sonra Atatürk, ülkenin yabancılar tarafından işgalini görünce Anadolu`nun yeniden kurtuluşu için 19 Mayıs 1919`da Samsunda ilk meşaleyi yakmıştır. Daha sonra Amasya`ya giderek `Milletin kaderini Milet belirleyecek` diyerek kurtuluş mücadelesini sürdürmüştür. Daha sonra sırası ile Erzurum kongresi, Sivas kongresi derken Ankara`ya gelerek Türkiye Büyük Millet Meclisini kurmuştur" dedi. Program Halk Oyunları gösterisi ve taekwondo gösterisi ile sona erdi.

 



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli