Anahtar Kelimeler:

Hayriye Nine'ye Ziyaret

Hayriye Nine

 Ellerinden Öptüler!

Kırıkkale ve Yöresi Eğitim, Kültür ve Dayanışma derneği faaliyetlerine ara vermeden devam ediyor.  Bu kapsamda anneler gününde dernek, keskin’in Cankurtaran köyünde yaşayan 94 yaşındaki Hayriye nine ziyaret edildi.

Tanıklık Etmiş

Konu ile ilgili açıklama yapan Dernek Başkanı Şuayip Demir, “Dernek olarak geçtiğimiz Pazar günü yönetim kurulu üyemiz Ahmet Şenyüz ve Selim Dündar ile birlikte Anneler günü olması münasebetiyle Keskin’in Cankurtaran köyüne bir ziyaret düzenledik ve köyde yaşayan Hayriye Ulu nineyi dernek olarak yılın annesi seçtik. 94 Yaşındaki Hayriye nine 5 çocuk büyütmüş. Geçmişten beri çok çileler çekmiş ve çocuklarını ve torunlarını bu günlere getirmiş. Büyük oğlu Şeref Ulu ile birlikte yaşayan Hayriye nine sanki bir tarih gibi. Atatürk’ün öldüğünde ben genç gelin idim diyor. Yaşı münasebetiyle geçmişten beri birçok olaylara tanıklık etmiş”

Uzun Ömür Dileği

“Hayriye nineyi ziyaret edip elini öperek Anneler gününü kutladık. Kendisine üç çeşit hediye takdim ettik. Daha sağlıklı ve uzun ömürler diledik. Kendisi de bu ziyaretimizden ve kendisini yılın annesi ilan etmemizden dolayı çok duygulandığını söyleyerek bizlere teşekkür etti. Oğlu, gelini ve torunu da bizlere bu güzel faaliyetimizden dolayı teşekkür ederek ikramlarda bulundular. Dernek olarak Kırıkkale’ye bağlı köyler arasında büyük araştırma sonucunda Hayriye nineyi yılın annesi seçmiş olduk”

Yılın Annesi Oldu

“Kriterlerimiz yaşı, yaşadığı hayat, aile hayatına önem vererek bu günlere onları taşıması ve hala hayattan kopmayarak yaşama sevincini yitirmemesi. Yani manevi hayata önem vermesi ve çocukları ve torunlarını da o şekilde yetiştirmesi.Çocuklarına ve torunlarına hala bir gölgelik yapması. Bu kriterleri göz önünde bulundurarak Hayriye nineyi yılın annesi ilan etmiş olduk. Evet, Kalender olarak düşüncemiz şudur ki; bu gibi kültürel olayları köylere de taşıma gayreti içerisindeyiz. Köyler deki Annelerimizin daha zorluklar içerisinde hayatlarını sürdürdüklerini düşünüyoruz. Bu sebeple bu yıl yılın Annesini köylerimizden arasından seçmiş olduk” dedi. Haber Merkezi 



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli