Anahtar Kelimeler:

Büyük yankı yaptı

Büyük yankı yaptı

 İstifalar devam ediyor

İşçilerden açıklama

Fabrikalarda gündem oldu

Çelik İş Sendikası’nın başlattığı yetki mücadelesi hem MKE fabrikalarında ve hem de şehirde geniş yankı uyandırdı…

İstifalar sürüyor

Türk Metal Sendikası’na tepki gösterilerek başlatılan yeni yetki mücadelesi şehrin gündeminde. Sadece şehir değil, bu durum fabrikaların da gündeminde. Çelik İş Sendikası’na katılım sürüyor. İlk gün 200 civarında istifa olduğu öğrenilmişti. Bu rakamın sürekli arttığı bildirildi. Dün de iş çıkışı 1. Noter’de istifaların devam ettiği gözlendi.

Açıklama yaptılar

Bu arada Çelik İş’e geçen işçiler, Türk Metal tarafından bir eleştirisine dikkat çektiler ve “Türk Metal yönetimi bu hareketin lideri konusunda eleştirilerde bulunmuş. İstifa açıklamalarını yapan Taki Özkaya kardeşimizi eleştirmişler. Bu arkadaşımız, hareketin lideri değil. Şu anda bu hareketin lideri yok. Ama 20 kişilik bir çekirdek kadro var. O gün o oradaydı ve açıklamayı yaptı. Bir başkası da yapabilirdi.

Dikkat çeksin!

Biz sadece basın bülteni dağıtacaktık. Onlar kendilerine baksınlar. Telaştan ne yapacaklarını bilmediklerinden bizi böyle eleştiriyorlar. Bu harekete bir lider çıkacak, hem de çok güzel olacak. Kimse merak etmesin. Hatta merak etsinler de iş biraz daha dikkat çeksin. Bu hareketin öznesi Taki Özkaya değil, bizzat istifaların kendisidir8” dediler. 



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli