Anahtar Kelimeler:

Engellilere Parmak İzi Çalışması

Engellilere Parmak İzi Çalışması

 Artık Kaybolmayacaklar!

Emniyet Genel Müdürlüğünün genelgesi kapsamında Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Toplum Destek Polis ile olay yeri şube müdürlüğü başlatılan uygulamayla kaybolan zihinsel engelliler parmak izinden bulunacak.

Özel Bir Çalışma

Emniyet Genel Müdürlüğünün genelgesi kapsamında Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Toplum Destek Polis ile olay yeri şube müdürlüğü başlatılan uygulamayla kaybolan zihinsel engelliler parmak izinden bulunacak. Proje kapsamında Zihinsel Engellilerin eğitim gördüğü Mehmet Işıtan Eğitim uygulama okulunda bulunan 53 öğrenciden parmak izi alındı. Emniyet Genel Müdürlüğü`nce başlatılan proje kapsamında kaybolan zihinsel engelliler parmak izleri sayesinden bulunacak.

Bilgi Verildi

Kırıkkale`de de proje kapsamında Mehmet Işıtan Eğitim uygulama okulunda eğitim gören öğrencilerden parmak izleri alındı. Parmak izleri alınan çocuklarla ilgili olarak açıklamada bulunan Okul Müdürü Esat Demir şöyle konuştu:`Emniyet Genel Müdürlüğünün bir genelgesi gereği özürlü öğrencilerin kayboldukları zaman karakola veya başka yere gittikleri zaman ailelerini bulamadıkları ev adreslerini söyleyemedikleri, telefon numaralarını söyleyemedikleri tespit edilerek Türkiye çapında bir böyle uygulama olduğunu polislerimiz bize söyledi ve bizde bütün öğrencilerimizin form doldurttuk.

Parmak İçin Alındı

Aileleri ile görüşerek olurlarını aldık parmak izleri alınsın mı, alınmasın mı diye olurlarını aldık. 53 tane kayıtlı öğrencimiz var. Tamamının velisi, alınmasını isteyerek kendilerine form doldurtarak velilerin onayını aldık.” Öğrenci velileri çocuklarının kaybolması sonucu daha çabuk bulunması konusunda onay verdiklerini dile getirdiler. Kırıkkale Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polisler ve Olay Yeri ekipleri birlikte özürlü çocukların parmak izlerini aldıktan sonra çocuklara çikolata dağıtıldı. 



  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu