Anahtar Kelimeler:

Sakal-I Şerif İzdihamı

Sakal-I Şerif İzdihamı

 Siz De Yakından Bakın!

Anadolu Gençlik Derneği tarafından Türk Metal Toplantı Salonunda Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle bir kutlama programı gerçekleştirildi…

Kutlama Programı

Dernekten yapılan açıklamada kutlama konusunda şu bilgiler verildi: “Alemlere rahmet Hz. Muhammet S.A.V Efendimizin dünyaya teşrifleri vesilesi ile onu anmak ve Hadis ve Sünnetlerini kendimize rehber edinmek gayesiyle Kutlu Doğum programını tertipledik. Türk Metal Sendikası Konferans salonunda 29 Nisan Pazar günü saat 17.00’de Kırıkkaleli kardeşlerimizin Peygamber sevgisi ile dolu yürekleri salonumuza sığmadı.

Gözyaşları Sel Oldu

Peygamber efendimizin Sakalı Şeriflerinin de ziyarete açıldığı gecede göz yaşları sel oldu. İlahi ve Ezgilerle Ravza Grubu manevi atmosfere renk kattı. Programın sonunda İlahiyatçı- Eğitimci- Mütercim ve Yazar olan Rahmi Akduman’ın Efendimizi anlatan Konferansı da yüreğimizdeki Peygamber aşkını ve sevgisini daha bir alevlendirdi.”

Gençlere Dikkat Çekildi

Dernek açıklamasında “İnsanların en hayırlısı insanlığa faydalı olandır” ve “Bir insanın kurtuluşuna vesile olmak bütün insanlığı kurtarmak gibidir.” İnancı ile çalışmaları yürüten Anadolu Gençlik Derneği ülkemizin her yanında fedakar kadrolarıyla yaptığı müessese ve faaliyetleriyle insanımızın özellikle de gençliğimizin birlik ve beraberliğinin, sevgi ve kardeşliğin teminatı olmuştur. Bizim rakibimiz ve düşmanımız, gençliğimizi tehdit eden cehalet, fuhuş, içki, kumar gibi kötülüklerdir.

Ülkenin Aziz Evlatları

Gençlerimiz hangi düşüncenin sahibi olursa olsunlar, bu ülkenin en aziz evlatlarıdır. Gençlerimizin ellerinden tutmak, onları iyiliklere ve güzelliklere sevk etmek görevimizdir. Kavgamız;  kültürel yozlaşma, ekonomik sıkıntılar, eğitim sorunları, her türlü zararlı alışkanlıklardan gençliğimizi kurtarmak, onlara aydınlık bir gelecek hazırlamaktır. Gençlik, gelecek ile geçmiş arasında köprüdür. Gençliğini heba eden, helak olur. Gençliğe sahip olan, geleceğe sahip olur” denildi. 

Daima Düşünceliydi

Peygamberimiz Hz. Muhammed s.a.v daima düşünceliydi, kötü söz söylemezdi, kimseyle çekişmezdi, lüzumsuz konuşmazdı, isteyeni boş çevirmezdi, her zaman ağırbaşlıydı, boş şeylerle uğraşmazdı, affeder intikam almazdı, övülmekten hoşlanmazdı, dünya işleri için kızmazdı, her zaman güler yüzlü idi, az konuşur, çok düşünürdü, vakar ve sukunetle yürürdü. Kimsenin kusurunu araştırmazdı. Sıradan değildi ama sade yaşardı.

Sade Giyinirdi

Konuşanı, yüzüne bakarak dinlerdi, sade giyinir gösterişten hoşlanmazdı, hoşlanmadığı bir şey hakkında susardı. Sözleri inci taneleri gibi net ve berraktı, kapısına yardım için geleni geri çevirmezdi, gergin hallerinde bile nezaketten ayrılmazdı. Konuştuğunda ne fazla, ne de eksik konuşurdu. Kendi şahsı için asla öfkelenmez ve öç almazdı. Fakirlerle birlikte oturur; onlardan fark edilmezdi. Konuşurken çevresindekileri etkiler, dikkat çekerdi” denildi. 



  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli