Anahtar Kelimeler:

Seza Karakoç Anlatıldı

Seza Karakoç Anlatıldı

 O Yüzyılın Sahabisi

Kent Konseyi’nin Kent Buluşmaları toplantısında bu kez şair Sezai Karakoç anlatıldı. Karakoç için Makro AVM’de panel düzenlendi…

Karakoç’u Anlattılar

Geniş katılımın olduğu panele Belediye Başkanı ve Kent Konseyi Başkanı Veli Korkmaz ev sahipliği yaptı. Panelin açılış konuşmasını yapan Başkan Korkmaz, “Sezai Karakoç, bizim dünyamızda anlamı büyük olan bir şair. Hepimiz onun şiirleri ile beslendik. Onu iyi anlamalıyız. Onu burada anmak bile bizim için büyük onur” dedi. Paneli Doç. Dr. Cevat Özyurt yönetti. O da Sezai Karakoç’un büyük bir kesim için öneminden bahsetti.

Edebiyatın Önemli İsmi

Panele konuşmacı olarak katılan şair Arif Ay, şair ve yazar Şaban Abak ile şair ve yazar İbrahim Eryiğit, Sezai Karakoç’u anlattılar. Sezai Karakoç’un şiirleri ve düşünceleriyle büyük bir mütefekkir, büyük bir medeniyet projesi ustası olduğu vurgulandı. Karakoç’un edebiyat ve düşünce dünyasında önemli bir yeri olduğu ifade edildi. Türk edebiyatının en önemli mihenk taşlarından birinin Sezai Karakoç olduğu belirtildi.

Bu Yüzyılın Sahabesidir

Arif Ay, “Karakoç, Cumhuriyet tarihinde Türk edebiyatını yenileyen en önemli şairdir. Bu dönemde bir sahabe görmek istiyorsanız ona gidin. Sezai Karakoç Türk edebiyatının evrensel bir ismidir. İmanlı birisidir. Eğer bu yüzyılda bir sahabe görmek istiyorsanız Sezai Karakoç’a gitmelisiniz” diye konuştu. Panele katılım ve ilginin yüksek olduğu gözlenirken, bir çok kişi Sezai Karakoç’u yakından tanımış oldu. 



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli