Anahtar Kelimeler:

Cevize Yatırım Yapın...

Cevize Yatırım Yapın...

 Vali Çağrı Yaptı

Tarım İl Müdürlüğü fidan dağıtım töreni Tarım İl Müdürlüğü kampüsünde gerçekleştirildi. Buradaki törende vatandaşlara ceviz fidanları dağıtıldı. 

Ceviz İçin Açıklama

Fidan dağıtım töreninde konuşan Vali Hakan Yusuf Güner ve il idarecileri katıldı. Dağıtım töreninde konuşan Vali Güner, “Çiftçi vatandaşlarımıza sesleniyorum. Paralarını sadece altın ve dövize yatırmasınlar, cevize de yatırım yapsınlar. Devletimiz yatırım yapmak isteyen vatandaşlarımızın yatırımlarını %75’ini karşılıyor, ayrıca araziyi de devletimiz veriyor, yatırımlarımız bahçeciliğe yapalım”  dedi. Güner “Bu yıl seraları ve örnek bahçeleri çoğaltmaya devam edeceğiz, bu örnek yatırımlarla vatandaşımızın kalkınmasına destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu. 

Anız Yangını Uyarısı

Güner ayrıca Tarım Bakanlığından hayvancılığı yatırım yapanları 1,5 milyon TL destek verileceğini söyledi ve çiftçilik için araç almak isteyenlerin de çiftçi kayıt sistemine kayıt olmalarını, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne başvurmalarını, bu şekilde başvuranlara  %50 ıskonto uygulanacağını belirtti. Anız yangınları konusunda da açıklama yapan Güner, “Anız Yakılmasının Önlenerek Üretimde Kalkınmayı Artırmak” Eğitim Projesinin bu yıl faaliyete alınacağını, bu proje için 63.000 TL ayrıldığını ve anız yakılmasının önüne geçileceğini vurguladı



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli