Anahtar Kelimeler:

Meyhane İstemiyoruz!

Meyhane İstemiyoruz!

 Mahalle Sakinleri Tepkili…

Sakın Buraya Taşımayın! 

Kırıkkale’de çarşı içindeki meyhanelerin Aşağı Mahmutlar ve Kimeski yakınına taşınmasına mahalle sakinleri karşı çıkıyor…

Mahalle Sakinleri Tepkili

Kırıkkale’de çarşı içindeki meyhanelerin bir kısmı geçtiğimiz günlerde kapatıldı. Kadın çalıştıran yerler kapanırken, meyhanelerin de şehir dışına taşınacağı açıklandı. Yer olarak da daha önceki bir uygulamadan dolayı gösterilen Kimeski Mahallesi girişi ve Aşağı Mahmutlar yakınındaki bölgeye işaret ediliyor. Ancak mahalle sakinleri bu duruma tepkili. İki mahallenin de sakinleri meyhanelerin buraya taşınmasını istemiyorlar. 

Mahallede İstemiyoruz

Bunun sebebini açıklayan mahalle sakinleri, Buralarda sürekli kavga oluyor. Akşamları kavga eksik olmuyor. İçki içenler araçları ile mahallelerin içinde rahatsız edici durumlara neden oluyorlar. Üstelik, akşamları otobüs ve minibüslerde meyhanelere gelip gidenlerin olay çıkardığına şahit oluyoruz. Bu yüzden meyhaneler buraya taşınacaksa, istemiyoruz. Başka yere taşınsın. Bizleri rahatsız ediyorlar” diye konuşuyorlar. 

Bizi Anlamaya Çalışsın

Bu konuda Belediyeye ve Belediye Başkanı Veli Korkmaz’a çağrı yapan mahalle sakinleri, “Seçmen olarak bizleri düşünüyorsa, o meyhaneleri bizim mahallelerimizin yakınına taşımasın. Kendisinden rica ediyoruz. Başka bir yer bulunsun. Bu iki mahalle içkici kahrı çekiyor yıllardır. Şehirden ve meskenlerden daha uzak yerler bulunabilir. İnanın yazın her akşam olaylara şahit oluyoruz. Bizi anlamaya çalışsın” diyorlar. 



  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı